Zahvaljujući velikoj volji i uloženom trudu ženski rukomet u Orahovici ima budućnost

2018 02 22 SkupstinaZRK007

Na godišnjoj skupštini  Ženskog rukometnog kluba Orahovica, koja je održana 22. veljače 2018. godine, predsjednica kluba Ljiljana Borić podnoseći izvješće o radu u prošloj godini, podsjetila je članove skupštine, nazočne roditelje mladih rukometašica, predstavnike sportskih klubova i nazočnu gradonačelnicu Orahovice Ana-Mariju Petin, na uspjehe koje je klub ostvario ali i na probleme s kojima se rukovodstvo kluba susretalo u radu.

-„U klubu treniraju djevojčice godišta od 2002. godine do 2011., u pet kategorija, a zbog nedostatka igračica seniorskog uzrasta nismo se mogle uključiti u seniorsku ligu –  III rukometnu ligu Istok za žene. Djevojčice se redovno natječu u ligi mladih Slavonije i Županijskoj ligi i sudjeluju na turnirima, državnom prvenstvu koje se održava u Karlovcu, u manifestacijama koje se organiziraju u gradu“, rekla je predsjednica Borić. Spomenula je i organiziranje humanitarnog turnira kojim su prikupile sredstva za svoju bivšu igračicu Barbaru, a u kojem je sudjelovalo 19 sportskih klubova i udruga, te projekt koji je prošao na natječaju HOO-a i kojim novcem su nakon dugih pet godina, nabavile potrebnu opremu i lopte.

-„Svi mi koji smo u sportu znamo koliko truda i rada treba uložiti za mali pomak, pogotovo u kolektivnim sportovima, jer se danas, na žalost, borimo za svako dijete i  želimo ga privući da bude dio nas. Teško je, ulažemo puno rada i odricanja, ali pobjeda daje još veću sreću, pogotovo kada branimo boje grada u kojem živimo“- rekla je među ostalim, predsjednica Borić.

Trenerica kluba Andrijana Rukavina govorila om  o sportskim uspjesima i zavidnim rezultatima koje su ostvarile rukometašice u prošloj sezoni, a posebno je istaknula mlađu kadetsku ekipu koju je Zajednica sportskih udruga grada Orahovice proglasila najboljom mladom ekipom u 2017. godini, te četiri rukometašice najperspektivnijim sportašicama. Kao i predsjednica Borić i trenerica Rukavina zahvalila je roditeljima uz čiju financijsku i svaku drugu potporu ženski rukometni klub postiže rezultate.

Nakon što je predsjednica Ljiljana Borić iznijela plan rada za tekuću godinu, u kojem je uz promicanje i razvoj ženskog rukometa u Orahovici, prioritetno i osiguranje uvjeta za treniranje i natjecanje, omasovljenje kluba kroz suradnju s osnovnom i srednjom školom, sudjelovanje u ligaškim natjecanjima, riječi čestitki i zahvale na održanju kluba proteklih godina u teškim uvjetima i ostvarenim rezultatima, izrekla je  gradonačelnica Ana-Marija Petin i među ostalim kazala:

-„ Vjerujem da ćemo problem okupljanja starijih igračica, moći  riješiti u suradnji sa školama i složiti i žensku seniorsku ekipu, ali sa zadovoljstvom i sada kažem, da zahvaljujući vama koji vodite klub i ovim djevojčicama, orahovački ženski rukomet ima svoju budućnost. Da bi ona bila što lakša bar s financijske razne, u proračunu Grada smo za ovu godinu izdvojili više sredstava za razvoj sporta, nego je to bilo ranijih godina. Gradska vlast prepoznaje napore i volju koje ulažete u rad, a oni su  dovoljan razlog da vam pomognemo i zajedno radimo na ostvarenju budućih uspjeha“.

Na skupštini Ženskog rukometnog kluba Orahovica, jednoglasno je za dopredsjednicu kluba izabrana Natalina Prokš a za likvidatora Marijana Marčinković. Ljiljana Borić, Natalina Prokš, Andrijana Rukavina, Ana Boljkovac, Dunja Straka, Marjana Rađenović, Andrea Gvozdenović, Anđela Bartolović, Mira Kolar i Željko Borić izabrani su za članove Izvršnog odbora. U Nadzorni odbor  kluba izabrane su Kaja Iličić, Marija Štajdohar i Tatjana Bunčić.  (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-02-22-SkupstinaZRK{/gallery}