Udruga P.A.U.K. nastavlja s dosadašnjim aktivnostima i planira nove sadržaje

2018 02 24 PAUK014

Članovi udruge za promicanje alternativne i urbane kulture P.A.U.K. održali su 24. veljače  redovnu godišnju skupštinu, na kojoj je predsjednik Mirko Kufner nazočne podsjetio na aktivnosti koje je udruga organizirala u prošloj godini. Istaknuo je i glavne odrednice  rada udruge, koje se zasnivaju na  promoviranju tolerancije i nenasilja, ljudskih prava i ravnopravnosti spolova, poticanju kreativnosti djece i mladih, animiranja volonterskog rada, te promicanje svijesti o razvoju informacijskog društva,  o ekologiji i kulturi zdravog življenja.

Izvješće o radu udruge sadrži brojne aktivnosti, a one su uglavnom, koncerti na kojima udruga okupi veliki broj mladih, od obilježavanja sv. Patrika, preko Akustičnih večeri pod zvijezdama, Paučine, Božićnog rokanja, do koncerta rock grupe Let 3.

Osim koncerata, udruga PAUK održavala je  tematske radionice vezane uz  blagdane, na kojima su članovi izrađivali prigodne čestitke, organizirali su izuzetno popularan ArsOr- sajam i reviju nakita, Ljetno kino pod zvijezdama,  bili su organizatori prve stand up predstave u našem gradu. P.A.U.K. je dao svoj puni doprinos organiziranjem aktivnosti i u vrijeme Dana grada, Orahovačkog proljeća i drugih manifestacija koje se održavaju u Gradu.

U tekućoj godini udruga PAUK  će zadržati i organizirati sve dosadašnje aktivnosti ali i nastojati realizirati novu glazbenu aktivnost, festival  alternativne glazbe na jezeru. Predsjednik Kufner je rekao da udruga radi već devet  godina i ima dovoljno iskustva da u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom organizira takav festival. Upravo zbog brojnih glazbenih eventa, plan je nabaviti i opremu za razglas. Kako bi povećali sredstva za rad, koja se sada baziraju na korištenju sredstava gradskog proračuna, članarini i sponzorstvu, plan im je  kvalitetne  projekte aplicirati  na natječaje.

Zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, čestitao je članovima udruge na uspješnom radu u kojega su uložili mnogo znanja, vremena i truda. Ocijenio je udrugu kao jednu od najaktivnijih u gradu i rekao: „Nama koji vodimo grad uistinu trebate“. Uz želju da i u narednom razdoblju nastave tako kvalitetno raditi, predložio je, da ukoliko je moguće, povećaju ljetne aktivnosti, te različitim radionicama mladima ponude različite sadržaje i u tim aktivnostima kao i u svima koje su planirane, obećao potporu Grada. Prenio je poruku gradonačelnice Ana-Marije Petin  da su vrata Grada  udruzi otvorena i pozvao na sinergiju u aktivnostima koje organiziraju udruga, Grad i Turistička zajednica, jer je zajednički cilj rad za dobrobit svih građana. 

Na kraju, zamjeniku Fofonjki,  predsjednik udruge P.A.U.K. Mirko Kufner, predao je zahvalnicu Gradu Orahovici i TZ  za ostvarenu suradnju u prošloj godini. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-02-24-PAUK{/gallery}