Stjepan Varaždinac novi predsjednik udruge HVIDR-a Orahovica

2018 02 09 HVIDR a007

Članovi orahovačke HVIDR-e održali su 9. veljače 2018. godine redovnu izvještajno – izbornu skupštinu, uz veliki odaziv samih članova, ali i predstavnika HVIDR-e iz Slatine, Duge Međe, nazočni su bili i predsjednici Zajednice Udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, Specijalne policije „Orao“ Orahovica- Našice, dožupan Darko Žužak i zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka.

Skupština je održana u restoranu “Ružica grad” gdje su se prvo provelii izbori za predsjednika i dopredsjednike Udruge, članove Nadzornog odbora, Suda časti i delegate Zajednice Udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a nakon toga održan je svečani dio s gostima, gdje je tada još aktualni predsjednik Damir Vratković nazočne upoznao s izvješćem o radu. Među svim brojnim aktivnostima koje provodi orahovačka HVIDR-a, naveo je one najveće, koje s ponosom organiziraju, prisjećajući se svojih poginulih prijatelja i suboraca, obilježavajući godišnjice pogibije posjetom grobljima ili održavanjem sportskih susreta. Također je istaknuo kvalitetnu suradnju s istovjetnim udrugama na području županije. Nakon izvješća o radu Vratković je iznio financijsko izvješće za 2017. te plan rada za 2018. godinu i potom rekao:

– „Na kraju svog mandata želim se zahvaliti svim članovima koji su aktivno sudjelovali u radu udruge jer se bez vas to sve ne bi moglo odraditi. Također se zahvaljujem svim braniteljskim udrugama s našeg područja na suradnji kao i udrugama HVIDR-a Slatina i HVIDR-a Virovitica, a Gradu Orahovici, susjednim općinama i Županiji, zahvaljujem na financijskoj potpori našim projektima“.

Potom je Izborna komisija iznijela podatke o provedenim izborima za rukovodstvo udruge, a po njima, članovi su za svog  novog predsjednika izabrali Stjepana Varaždinca, a za zamjenika predsjednika Damira Vratkovića. U  Sud časti izabrani su Mirko Bušljeta, Miroslav Tot i Robert Sam, u Nadzorni odbor Darko Čunko, Zlatko Ivanković i Damir Jusup, a za delegate Zajednice udruga HVIDR-a VPŽ Josip Bošnjak, Viktor Bulava, Šime Kojić, Damir Krklec, Izidor Lončar, Nikica Medarić, Miroslav Milovuković, Josip Radočaj, Franjo Sterle i Željko Straka.

Novoizabrani  predsjednik Stjepan Varaždinac zahvalio je svima na ukazanom povjerenju te izuzetno velikom odazivu članova HVIDR-e na izbornu skupštinu, što mu, rekao je:

– „Stavlja još veću odgovornost da odradim mandat, bar na nivou prethodnih predsjednika. Drago mi je što je Vratković pristao biti potpredsjednik, jer će mi njegova pomoć biti dobro došla iako sam, smatram, i do sada bio dovoljno aktivan i upućen u naš rad. Od sada moja aktivnost će biti još veća. Volio bih da se suradnja Udruge nastavi, kako s vlastima tako i sa svim udrugama i u budućem razdoblju.“

Potom su se riječima čestitki novoizabranom rukovodstvu Udruge obratili i svi gosti, a zamjenik gradonačelnice grada Orahovice, Dalibor Fofonjka, u toj prigodi je, među ostalim, rekao:

-„ Dosta stvari ste ovdje rekli, ali iskreno, tribina koju ste jučer organizirali, za mene je bila šokantna jer nisam znao da je stanje takvo među braniteljskom populacijom. Branitelji umiru s 50 godina, što je bitno manje od ostale populacije koja ima prosječan životni vijek  76 godina, o tome se rijetko govori,  jer obično se o braniteljima priča kao o teretu ovoga društva.  To je samo još jedan veći razlog da mi koji smo na vlasti u Gradu, trebamo uložiti dodatne napore i pomognemo tim ljudima, da ih otkrijemo, jer, veliki broj branitelja i ne zna tražiti svoja prava. Mi u Gradskoj upravi stojimo vam na raspolaganju,  svaki drugi utorak razgovaramo s građanima i već je bilo  dosta branitelja koji su na razgovor došli sa svojim problemima. U Gradu imamo uske resurse, ograničeni smo s iznosom za direktnu pomoć , ali se može puno drugih stvari učiniti  i to samo s dobrom voljom.

Čestitam novom rukovodstvu i ujedno vas pozivam u Grad da nastavimo suradnju, jer dosadašnji predsjednik može potvrditi da je ona bila kvalitetna. Vrata grada su vam otvorena za sve što vam je potrebno. Branitelji nisu predstavnici jedne političke opcije, vi ste naši, tim mislim, svih nas koliko nas je u Hrvatskoj. Pozivam vas sve da dođete u Grad, pomoći ćemo koliko možemo, a sredstva za vaš rad su osigurana proračunom. Pružamo ruku, bez obzira što smo sad neka druga opcija, ali smo otvorenog srca i pomoći ćemo koliko god možemo“-zaključio je obraćanje zamjenik gradonačelnice Fofonjka. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-02-09-HVIDR-a{/gallery}