Radionica o inkluzivnom volontiranju za članove udruge Jaglac

2018 02 09 Jaglac001

U prostoru stare škole u Novoj Jošavi, održan je 09. veljače 2018. godine, drugi dio edukacije o inkluzivnom volontiranju koja se  za članove udruge „Jaglac“ odvija u sklopu projekta „Šalji dalje“.  Projekt financira  EU iz Europskog socijalnog fonda, nositelj kojega je udruga Zvono iz Belišća,  a partneri su udruga „Jaglac“,  udruga „Slap“ iz Osijeka, orahovačka  Srednja škola Stjepan Ivšić  i Srednja škola Marka Marulića Slatina,  te grad Belišće.

Radionicu je vodila  Tena Anić  koordinatorica volontera udruge „Zvono“ , koja je rekla da je cijeli projekt usmjeren volontiranju i razvijanju volonterstva, a poseban naglasak je na inkluzivnom volontiranju:

– „U udruzi „Jaglac“ održali smo radionicu o inkluzivnom volontiranju i volontiranju u timovima. To je druga od četiri radionice koje ćemo ovdje raditi, a kroz njih učimo  što je volontiranje, zakonske okvire volontiranja i  na koji način se može volontirati. Kasnije se aktivnosti usmjeravaju na poslove u inkluzivnom  volontiranju, kroz koje će članovi udruge „Jaglac“ proći  praktične poslove- kućanske, održavanje okoliša, radionice njege i izrade prirodne kozmetike. Početkom mjeseca  travnja počinju  aktivnosti inkluzivne volonterske akcije u ruralnim područjima, a to znači da ćemo organizirati akcije u kojima će sudjelovati osobe s invaliditetom, kako bi pokazali da i oni mogu aktivno sudjelovati u životu lokalne zajednice i svojim vještinama pomoći drugima“.

U radionici je  sudjelovalo 11 članova udruge  „Jaglac“ i svi će biti uključeni i  u nastavak rada, a u praktične aktivnosti  će se uključivati prema svojim interesima i  sposobnostima.  Radionica je održana u prostoru stare škole u Novoj Jošavi koju je udruga dobila na korištenje, a koju će, uz izgradnju pristupne rampe za koju su prikupljane donacije na Balu pod maskama, u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice, još uređivati organiziranjem volonterskih akcija. (G.J.V.)

2018 02 09 Jaglac001