Prvi izravni radijski prijenos sjednice Gradskog vijeća

2018 01 31 GradskoVijece001

Sinoć je održana četvrta sjednica Gradskog vijeća Grada Orahovice pod predsjedanjem Radoje Medenice, koja je, prvi put u povijesti rada Vijeća,  u cijelosti izravno prenošena u programu Radio Orahovice. Sjednica je počela aktualnim satom, u kojem su klubovi vijećnika HSS, HDZ, SDP, a potom i vijećnici, od gradonačelnice Ana-Marije Petin tražili odgovore na pitanja o problemima u radu mjesnih odbora, o fazi u kojoj se nalaze pripremni radovi za uređenje Poduzetničke zone, o terminu raspisivanja javnog poziva za financiranje udruga.

Također su ih zanimale aktivnosti Grada na pripremi projekata za  apliciranje na natječaj za ruralni razvoj i kulturnu baštinu, uvažavanje OPG-a i njihovih problema, uređenje gradske tržnice, produljenje turističke sezone na jezeru. O problemu izgradnje kanalizacije u gradskim ulicama Ante Starčevića i Dalmatinskoj, vijećnicima je odgovore dao tehnički direktor u Komunalnom poduzeću Zdravko Dijaković, a gradonačelnica Petin je pojasnila razloge ukidanja kredita i uvođenja stipendija za učenike i studente, te projekt izgradnje pješačke staze i javne rasvjete u duljini od 650 metara u ulici Branka Jaklića. I na ovoj sjednici je potvrdila da funkciju gradonačelnice obavlja bez naknade.

Odgovoreno je i na pitanje s prošle sjednice vijećnika Juraja Fofonjke, o broju zaposlenih u Trgovačkim društvima Komunalnog poduzeća Papuk, kojih je u sva tri Trgovačka društva i društvu „Ružica grad“, krajem mjeseca siječnja, 71 djelatnik .

2018 01 31 GradskoVijece008

Gradsko vijeće  je donijelo 9 odluka

Vijećnici gradskog vijeća Grada Orahovice,  donijeli su Izmjene i dopune Statuta grada Orahovice,  Izmjene i dopune Poslovnika Gradskog vijeća grada Orahovice, koji su usklađeni sa Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi. Prijedlog odluke o naknadama članovima Gradskog vijeća grada Orahovice i članovima radnih tijela Gradskog vijeća nije prošao, a jednoglasno su donesene odluke o Načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Orahovice, Odluka o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području grada Orahovice, Odluku o dodjeli obavljanja poslova javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Orahovice. Gradski vijećnici su donijeli Odluku o komunalnom redu i Odluku o donošenju II. Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja grada Orahovice.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog Kluba vijećnika SDP-a, o uklanjanju  devet postavljenih spomen ploča iz vremena bivše vlasti, na području grada i u prigradskom naselju Duzluk, jer ne postoji niti jedna odluka Gradskog vijeća i dokument o njihovom postavljanju, kao i promjena pojedinih putokaza  smeđe turističke signalizacije, budući su postavljeni suprotno odredbama Zakonu o naseljima. Na kraju sjednice Gradskog vijeća Orahovice, jednoglasno je donesena odluka o prestanku važenja odluke o određivanju naziva izletišta “Orah“ te je donesena odluka o određivanju naziva izletište „Jezero“ na turističkom kompleksu „Jezero-Ružica grad“ Orahovica.

Četvrtoj sjednici Gradskog vijeća Orahovica, koja je održana 31. siječnja 2018. godine, uz predsjednika Radoju Medenicu, gradonačelnicu Ana-Mariju Petin i njezinog zamjenika Dalibora Fofonjku, pročelnicu JUO Grada Mariju Šafer, pomoćnicu pročelnice tajnicu Grada Emicu Parašilovac, nazočili su direktor Komunalnog poduzeća Bojan Dadasović i tehnički direktor Zdravko Dijaković, te izvjestitelji po točkama, djelatnici JUO Grada, zamjenica pročelnice Irela Strabić, te Slađana Živković i Krešimir  Pongrac.

Snimku Aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća Orahovice, možete poslušati danas u 11 sati u programu Radio Orahovice. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-01-31-GradskoVijece{/gallery}