Potpisivanjem ugovora između tvrtke Voda d.o.o. Orahovica i Hrvatskih voda počinju pripreme za kapitalne zahvate na vodoopskrbnoj mreži na području grada

2018 02 23 Papuk001

Potpisivanjem ugovora  vrijednog 800.050,00 kuna za izvođenje poslova  građenja vodnih građevina, između tvrtke Voda d.o.o. Orahovica i Hrvatskih voda Osijek, nastavljena je višegodišnja kvalitetna poslovna suradnja ta dva subjekta, a ugovore su potpisali  Bojan Dadasović direktor poduzeća Papuk d.o.o.  i Davor Haničar u ime Hrvatskih voda Osijek.

Kako je rekao direktor Dadasović, ugovor se odnosi na projekt sanacije   vodocrpilišta  Fatovi u Orahovici  u iznosu 300.650,00 kuna, rekonstrukciju vodoopskrbne  mreže u Orahovici u iznosu  499.350,00 kuna i snimanje stanja zdenaca na crpilištu Fatovi u iznosu 50.000,00 kuna.

-„Predmetnim ugovorom definirana su sva prava i obveze ugovornih strana i raduje me što možemo najaviti  početak radova na vodoopskrbi na području grada Orahovica u ovoj godini. Od ukupnog iznosa vrijednosti svih radova, 800.050,00 kuna, 80% sredstava osiguravaju Hrvatske vode, a 20% poduzeće Voda d.o.o. kao investitor radova.  Ovim ugovorom riješit ćemo problem koji godinama nije sustavno i temeljito rješavan, a on je, smanjenje gubitka vode na mreži, što je od interesa poduzeća kao i svih građana“-kazao je direktor Dadasović.  Zahvalio je  svojim suradnicima i direktoru tvrtke Hidroing Osijek, Vjekoslavu Abičiću, na kvalitetno odrađenom poslu u kratkom roku, a Abičić je kazao da je  ugovor  rezultat rada tvrtke Hidroing i partnera, čiji projekt je prihvaćen na natječaju još 2015. godine, a odnosio se na snimanje i analizu postojećeg stanja  vodoopskrbe cijelog sustava Orahovica. Izradili su koncepcijsko rješenje koje je iznjedrilo prijedloge mjera koje se danas provode, a kao krajnji rezultat imaju, osiguranje kvalitetnije vodoopskrbe stanovništva na području grada Orahovice i smanjenje  gubitaka na vodi.

Nakon potpisivanja ugovora, u ime Hrvatskih voda Osijek Davor Haničar je izrazio zadovoljstvo nastavkom suradnje s gradom Orahovica te kazao kako vjeruje da će, po završetku ovog projekta biti ostvaren cilj, a on je smanjenje gubitaka na mreži i povećanje priključivanja stanovnika na vodovodnu mrežu. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-02-23-Papuk{/gallery}