Poduzeće Papuk čisti snijeg sa svom raspoloživom mehanizacijom – stanje pod kontrolom

Zbog sigurnosti djece, u osnovnoj školi nema nastave u poslijepodnevnoj smjeni!

Iako snijeg ne prestaje padati i u gradu ga ima više od 40 cm, a proglašeni su zimski uvjeti na svim cestama, kada je riječ o zimskoj službi, stanje u gradu je pod kontrolom, izjavili su gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin i tehnički direktor poduzeća Papuk, Zdravko Dijaković, u programu Radio Orahovice.

Djelatnici zimske službe poduzeća Papuk već drugu noć čiste lokalne ceste i nogostupe, kako bi građanima omogućili dostupnost javnih ustanova, koje su prioriteti u čišćenju, a potom i prometnu komunikaciju do središta grada. „Poduzeće je pripremljeno za zimske uvjete, ima dovoljne zalihe soli i pijeska, a po prestanku oborina, uklanjat će se snijeg iz ulica“, rekao je tehnički direktor Dijaković, koji je svu raspoloživu mehanizaciju poduzeća, stavio u funkciju čišćenja snijega.

„Čišćenje grada odvija se prema planu zimske službe, kroz tri prioriteta, koji je usklađen sa svim drugim službama“, rekla je gradonačelnica Petin i građane zamolila za strpljenje i suradnju. „Građani koji su u mogućnosti, značajno će pomoći u ovoj situaciji, ako očiste snijeg ispred svojih kuća, a ukoliko trebaju bilo kakvu pomoć, obratiti se trebaju u Grad ili pouzeće Papuk“. Također je gradonačelnica Petin posavjetovala sugrađane da, ukoliko ne moraju, ne izlaze iz toplih domova.

Zbog snijega koji ne prestaje padati i sigurnosti djece koju iz prigradskih naselja u školu dovozi autobus, ravnateljica osnovne škole u Orahovici, prof. Maja Škraba, donijela je odluku o ne održavanju nastave danas u poslijepodnevnoj smjeni.

Još jednom, gradonačelnica Ana-Marija Petin, sve sugrađane moli za strpljenje i suradnju, u cilju što sigurnijeg prometovanja na prometnicama i nogostupima na području Grada Orahovice.

{gallery}slike/2018/Snijeg_2018{/gallery}