Održana Godišnja skupština DVD Stara Jošava

2018 02 10 DVD StaraJosava019

DVD Stara Jošava održalo je  66-tu po redu  Godišnju izvještajnu skupštinu 11. veljače 2018. godine, u nazočnosti  predstavnika svih društava VZ Orahovica,mještana i predsjednika MO Stara Jošava Ivice Udovčića,  dopredsjednika VZ Orahovica Ivice Podboja,  zapovjednika VZ Roberta Orine,  predsjednika Gradskog vijeća Grada Orahovice Radoje Medenice i gradonačelnice Ana-Marije Petin.

U izvješću o radu u prošloj godini, kojega je podnio  predsjednik DVD Stara Jošava Dalibor Saher, istaknute su radne akcije organizirane u suradnji s Mjesnim odborom  na poslovima čišćenja i uređenja okoliša vatrogasnog doma i javnih površina u naselju, a u desetak akcija uvijek je sudjelovao veliki broj mlađih i starijih mještana. Predsjednik Saher je pobrojao i  vatrogasne vježbe u kojima su sudjelovali,  održavanje i uređivanje vatrogasnog spremišta, pregled opreme, te posebno istaknuo ovogodišnje domaćinstvo održavanju prvog kola Vatrogasne lige za djecu. Riječi zahvale uputio je svima koji  podupiru rad vatrogastva u Staroj Jošavi, a posebno se zahvalio gradonačelnici Petin i rukovodstvu poduzeća Papuk Voda, koji su izašli u susret prilikom namirenja velikog računa za vodu, do kojeg je došlo zbog puknuća cijevi.

Potom je izvješće podnio zapovjednik DVD Stara Jošava Zlatko Udovčić, u kojem je naznačio jednu tehničku intervenciju i  sudjelovanje u intervencijama na dva požarišta. U jednoj intervenciji, rekao je zapovjednik Udovčić,  poseban doprinos dali su jošavački vatrogasci djelovanjem s traktorskom cisternom, gdje se modernom tehnologijom nije moglo djelovati. Na zadnjem polaganju ispita tri su osobe položile ispit za zvanje vatrogasca  Ivica Boljkovac, Matea i Marko Udovčić  a zvanje vatrogasca I klase stekao je Mato Boljkovac. Nakon navođenja  aktivnosti odrađenih u prošloj godini, zapovjednik Udovčić je kazao:

– „Važno je napomenuti da uzastopno radimo na edukaciji i usavršavanju naših članova, uključujemo i aktiviramo nove ljude, te izuzetno dobro surađujemo i radimo s članovima našeg Mjesnog odbora“.

Izvješća za prošlu godinu kao i financijski plan i plan rada za 2018. godinu prihvaćeni su, a potom je Zapovjednik VZ Orahovica, Robet Orina, ocijenio  rad  DVD-a Stara Jošava besprijekornim i ukazao je na  potrebu dopunjavanja  još nedostatne obvezne opreme za vatrogasce.

Potom je sve nazočne pozdravila gradonačelnica Ana Marija Petin, ne skrivajući   ponos što je  prije nekoliko mjeseci postala dio velike vatrogasne obitelji, te  je kazala da će opravdati povjerenje koje su joj ukazali.   

– „Radeći u Županiji, jedno od mojih područja djelovanja bilo je i vatrogastvo i tada sam vrlo dobro surađivala  sa svim društvima, no, ovdje tada nisam mogla ostvariti takvu suradnju.  Drago mi je što sada mogu  ne samo surađivati, već vam  stvoriti  uvjete za rad kakve ste zaslužili. U proračunu za ovu godinu povećali smo sredstva za vatrogastvo za  144 tisuće kuna,  što znači da vatrogastvo u našem gradu raspolaže sa 519 tisuća kuna.  Ta će sredstva biti raspoređena za rad DVD-a, za ostvarivanje minimalnog  standarda u svim društvima, ali nećemo stati na tome. Imat  ćete moju osobnu pomoć i pomoć od strane Grada u svim naporima i nastojanjima da opremu i društvo podignete na viši nivo, učinite boljim i sigurnijim za rad“, kazala je gradonačelnica Petin i dodala:

– „Vi vatrogasci ste  jedna posebna skupina društva,  dobrovoljno čuvate ljudski život, čuvate našu imovinu, ali  u ruralnim sredinama čuvate i život  koji u cijeloj Slavoniji odumire. Upravo zbog toga, na nama u Gradu je zadaća da vam osiguramo što više financijskih sredstava da u tome uspijete, da okupljate što više ljudi oko sebe,da uključite u rad djecu, koja će svoju budućnost naći u našoj Orahovici“.  Gradonačelnica Petin je još jednom pozvala na građenje suradnje, još bolje nego do sada i čestitala na kvalitetnim izvješćima. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-02-10-DVD-StaraJosava{/gallery}