Održana godišnja skupština DVD Nova Jošava

2018 02 17 Vatrogasci006

U subotu, 17. veljače,  redovnu godišnju skupštinu održali su članovi DVD Nova Jošava, uz nazočne brojne predstavnike susjednih društava, te predsjednika i zapovjednika VZ Orahovica Marija Gubeljaka i Roberta Orine.

U izvješću o radu DVD Nova Jošava, predsjednik Željko Mihalek, istakao je ponos što društvo neprekidno djeluje 70 godina, a zbog velike angažiranosti djece i mladih, rekao je, ne moraju brinuti za budućnost društva. Kao i u svim malim zajednicama, vatrogasno društvo je pokretač svih aktivnosti, od radnih do zabavnih i uz pomoć Grada Orahovice, realizira velike zadatke.

Vatrogasci su, naznačeno je u izvješću,  u prošloj godini sudjelovali na skupštinama i drugim vatrogasnim okupljanjima, održavali i uređivali dom, odradili nekoliko radnih akcija na uređenju zelenih površina, na vatrogasnom spremištu i groblju. Zahvalio je predsjednik Mihalek donatorima na donacijama, kao i gradonačelnici Orahovice Ana-Mariji Petin, čiju podršku vatrogasno društvo ima od njezinog stupanja na funkciju. Za naredni period je poželio bolju suradnju s Mjesnim odborom i naglasio kako je društvo skromno i želi i hoće raditi za dobrobit zajednice. Podnoseći financijsko izvješće, dugogodišnji  aktivni član društva Petar Čačinović, izrazio je zadovoljstvo mladim ljudima koji vode društvo u Novoj Jošavi i rekao da svi mogu biti zadovoljni rezultatima koje ostvaruju. Izvješće zapovjednika Damira Malija sadržavalo je  aktivnosti  nabave  tlačnih cijevi, čime je  zadovoljen minimum opreme koje mora imati svako društvo, a tu je posebno zahvalio zapovjedniku VZ Orahovica, Orini i gradonačelnici Petin, koja je iskazala veliko razumijevanje i poštovanje prema dobrovoljnom humanom radu vatrogasaca. Istaknuo je potrebu za još dva liječnička pregleda članova, sudjelovanje jednog vatrogasca u gašenju požara kod manastira sv. Nikole, a također je zahvalio gradonačelnici Petin za darovana tri protu požarna aparata i četiri  interventne odore.

Plan rada za tekuću godinu više je nego opsežan, a tajnik Željko Čačinović je kazao kako se nada da će biti i realiziran. Osim sudjelovanja u vatrogasnim natjecanjima i organiziranja jer su i domaćini, članovi DVD Nova Jošava moraju nastaviti s nabavkom potrebne opreme koja još nedostaje, završiti radove na spremištu, popraviti vatrogasnu cisternu, nastaviti radove na uređenju doma, pri čemu će trebati  financijsku pomoć Grada, a uskoro će završiti prikladne police za držanje interventnih odora. Već su počeli pripremati  proslavu povodom 70 godina rada društva,što je zahtjevan posao u kojem će trebati pomoć sumještana ali i Grada Orahovice, rekao je tajnik Čačinović.

Na godišnjoj skupštini  zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina uručio je priznanja i zahvalnice, kao rezultat rada i školovanja članova DVD Nova Jošava.  Mario i Marko Čačinović stekli su zvanje vatrogasac prve klase i sada polaze tečaj za vatrogasne dočasnike. Za vatrogasca  prve klase  položio je i Mario Kruljac, a  Alen Podnala priznanje je primio za stjecanje zvanja vatrogasac. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-02-17-Vatrogasci{/gallery}