Sastanak čelnika Grada i mještana Duzluka

2018 01 26 Duzluk001

Čelnici grada Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin, predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, pročelnica JUO Grada Marija Šafer i članica Gradskog vijeća Suzana Đebro-Maričić, održali su sastanak sa stanovnicima prigradskog naselja Duzluk, na kojem su mještani ukazali na probleme koji im bitno utječu na  kvalitetu življenja u mjestu, a koje ne mogu riješiti bez pomoći gradske vlasti. Predsjednik Gradskog vijeća Medenica, kazao je da sve probleme aktualna vlast prima ozbiljno i rješavat će ih po prioritetima, a gradonačelnica Petin je zahvalila mještanima na odazivu i kao i na prethodnom sastanku, pružila ruku potpore i zajedničkog rješavanja problematike u neposrednom kontaktu.

Mještani su ukazali na prijeko potrebno rješavanje kanalizacije u pojedinim ulicama, oborinskih voda, čišćenje i održavanje kanala, stvaranje divljih deponija smeća,asfaltiranje glavne prometnice. Iz pitanja i izjava mještana uočeno je da su u prošlim godinama izvođeni radovi realizirani s dosta propusta, da je zanemarivano redovno održavanje i čišćenje kanala te nerazvrstanih cesta koje su u Programu redovnog održavanja  grada. Također, mještani koji žive uz cestu  koja vodi iz Orahovice do Duzluka, nemaju kanalizaciju, plinsku mrežu ni javnu rasvjetu.

Gradonačelnica Petin obećala je mještanima rješavanje pojedinih ,manjih i većih problema već od idućeg tjedna uz sudjelovanje stručnih djelatnika Komunalnog poduzeća, a problemi koji nisu u nadležnosti Grada ili zahtijevaju  izradu projekata, moraju se rješavati po zadanoj dinamici.  Informirala je mještane o odluci iz 2004. godine, kojom su groblja u svim prigradskim naseljima dana na upravljanje Komunalnom poduzeću ali se nije primjenjivala. Sada je ona stavljena u funkciju i groblje u Duzluku više neće biti briga mještana. Rečeno je također da druga dva  stara, mala groblja, zajedničkim akcijama trebaju održavati sami mještani. Na prijedlog mještana i  zadovoljstvo gradskih čelnika, dogovoreno je da će i na duzlučkom groblju uskoro biti izgrađen središnji Križ.

Budući je izabrani predsjednik MO Duzluk podnio ostavku, potrebno je da članovi Odbora između sebe izaberu novog predsjednika, kako bi  komunikacija s Gradom bila brža i jednostavnija, a na kraju, uz razgovor o još nekoliko komunalnih problema, proistekao je jedinstveni zaključak da se turizam ne može razvijati samo na kompleksu „Jezero“, a zanemarivati  naselje kroz koje ljeti prolazi tisuće posjetitelja.  Sastanak s mještanima Duzluka, postigao je cilj, a on je izravna komunikacija s čelništvom Grada i upoznavanje s problemima na terenu, kako bi njihovo rješavanje bilo brže i kvalitetnije na obostrano zadovoljstvo. Upravo ovakav način rada, aktualna vlast je i obećala građanima.  (G.J.V.)

2018 01 26 Duzluk001