Papuk extreme challenge

2018 01 13 PapukExtremeChallenge007

U obilježavanje ovogodišnje jubilarne  50.-te kulturne i turističke manifestacije „Orahovačko proljeće“, uključit će se i Plivački klub Orahovica, koji je već  krenuo u organizacijske pripreme festivala sporta“,  Papuk extreme challenge . Kako bi zainteresirali što veći broj poduzetnika, OPG-a, ustanova, udruga koje djeluju na području grada i samih građana, u petak, 12. siječnja 2018. godine,  održali su  sastanak na kojem su brojne posjetitelje i znatiželjnike, informirali o svojoj nakani.

Budući su  Grad Orahovica i Turistička zajednica Grada nositelji  i organizatori cjelokupne manifestacije Orahovačkog proljeća, koja će ove godine biti sadržajnija i raznovrsnija nego ikada do sada, skupu je nazočila i gradonačelnica Ana-Marija Petin. Pozdravljajući sve okupljene građane u višenamjenskoj dvorani „Papuk“, pohvalila je čelništvo i mlade članove Plivačkog kluba koji su organiziranjem Olimpijskog dana u Orahovici, već pokazali da mogu i znaju raditi. 

Borna Katić, Ada Tikvan, Nikola Borić  i  drugi članovi Plivačkog kluba, prezentirali su  svoj plan i program održavanja  Papuk extreme challenge, prvenstva Hrvatske u kros triatlonu, u kojem će  doprinos održavanjem svojih utrka dati i biciklistički klub Lood Orahovica i  Baraber  extreme team iz Belišća, a na jezeru će biti  održan i plivački maraton. Organizatori, očekuju oko 2000 sudionika za koje će biti potreban smještaj i  prehrana, a zbog organizacije i gastronomske ponude na sajmu domaćih proizvoda, uputili su poziv Obiteljskim gospodarstvima da prepoznaju priliku za prezentaciju svojih proizvoda.

Potporu organizaciji prvenstva Hrvatske u kros triatlonu, dao je i ravnatelj Parka prirode „Papuk“ Alen Jurenac, a, Vlado Grgić u ime udruge Vitezova Ružice grada, pozvao je sve građane, da na bilo koji način daju svoj doprinos i sudjeluju u organizaciji i realizaciji ovogodišnje manifestacije „Orahovačko proljeće“, čiji je jedan od sadržaja i Papuk extreme challenge.

„Grad Orahovica koji je nositelj organizacije „Orahovačkog proljeća“,  u potpunosti podržava ideju Plivačkog kluba“, kazala je gradonačelnica Petin, koja je pozvala predstavnike kluba da sudjeluju  u radu Organizacijskog odbora manifestacije, kako bi uskladili održavanje svih sadržaja i dostojanstveno obilježili 50. –to jubilarno  „Orahovačko proljeće“. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-01-13-PapukExtremeChallenge{/gallery}