Orahovački vinari proslavili Vinkovo

2018 01 20 Vinkovo004

Blagdan sv. Vinka, odnosno Vinkovo, svake godine u siječnju tradicionalno obilježava i Udruga vinogradara, voćara i vinara Orahovica pa je tako u subotu, 20. siječnja 2018. godine, proslava održana u Crkvarima, a proslavi se pridružio i zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka.

Proslava sv. Vinka, zaštitnika vinove loze, vinogradara, vinara i podrumara održana je uz dobru vinsku kapljicu i domaću trpezu. Nazočnima se obratila Romi Suk – Barić tajnica udruge:

– „Obilježavamo danas blagdan Sv. Vinka zaštitnika vinograda, vina i vinara i tradicija je da se na taj dan blagoslivlja vinograd, a mi vinari se okupljamo u vinogradima i pečemo kobasice i slaninu te popijemo dobru kapljicu vina. Pozdravljam i zamjenika gradonačelnice i nadam se da ćemo uz ovu novu gradsku vlast uspjeti realizirati jednu našu ideju da se negdje u blizini centra Orahovice posade dva reda vinograda te da ovaj običaj proslavljamo tamo i približimo ga građanima.“ – rekla je Romi.

Zamjenik gradonačelnice se zahvalio na pozivu i pohvalio ideju za proslavu Vinkova s građanima te je svim vinarima poželio dobar urod i dobro vino u 2018. godini. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-01-20-Vinkovo{/gallery}