Odigrano je II kolo Vatrogasne lige

2018 01 21 Vatrogasci012

U nedjelju, 21. siječnja 2018. godine, mali vatrogasci članovi DVD –a Orahovica, Dolci, Nova i Stara Jošava i Crkvari, odigrali su II kolo vatrogasne lige VZ Orahovica, a domaćin je bilo DVD Dolci. U drugom kolu u natjecanje je ušla i četvrta ekipa DVD Orahovica, pa ih je sada jedanaest, što je znak kvalitetnog rada s djecom i kontinuiranog rada na osposobljavanju budućih mladih vatrogasaca. Zadovoljstvo tako velikim odazivom na dječje vatrogasne igre iskazao je zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina, pozdravljajući sve sudionike, njihove voditelje i roditelje.

U ime domaćina okupljene u vatrogasnom domu u Dolcima, pozdravili su predsjednik DVD-a Samir Božičević i zamjenica zapovjednika DVD-a Dolci Ivana Čižić, koji su poželjeli djeci uspješno natjecanje.

Igre su tekle u dječjem nadmetanju u vatrogasnoj košarci, kuglani i bacanju kocke  i glasnom navijanju i bodrenju svih natjecatelja. Po završetku, najviše bodova, 26 osvojila je ekipa Orahovica 2, drugo mjesto dijelile su ekipe Dolci 2, Nova Jošava  i Crkvari sa 23 boda, a treće mjesto su zauzeli članovi ekipe Stara Jošava 2, osvojivši 21 bod.

Nakon odigranog drugog kola vatrogasne lige, vodeća je ekipa Nove Jošave s ukupno 52 boda, druga je ekipa Dolci 2 sa 47 bodova i sa 43 osvojena boda na trećem mjestu je ekipa DVD Crkvari.

Sudionike i publiku vatrogasnih igara u Dolcima posjetila je i gradonačelnica Ana-Marija Petin, a bila je to i prilika da ju domaćini upoznaju sa stanjem opreme kojom raspolažu, te mogućnostima uređenja  prostora kata u domu. Budući je gradonačelnica Petin već potvrdila stav aktualne vlasti u davanju potpore vatrogasnim društvima na području grada Orahovice i  dolačkim vatrogascima je obećala pomoći u nabavci pojedinih dijelova vatrogasne opreme koja im nedostaje ili je u lošijem stanju. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-01-21-Vatrogasci{/gallery}