Odigrano i Treće kolo vatrogasne lige

Mladi i maleni vatrogasci u nedjelju, 28. siječnja, odigravanjem III kola vatrogasne lige VZ Orahovica nastavili su svoje natjecanje, a domaćin je bilo DVD Nova Jošava. Dobrodošlicu natjecateljima i navijačima poželjeli su predsjednik, zapovjednik i tajnik društva, Željko Mihalek, Damir Malij i Željko Čačinović, a u pravila igre natjecatelje je uputio zapovjednik VZ Orahovica Robert Orina. Zadovoljstvo održavanjem vatrogasnih igara izrekla je i u Novoj Jošavi orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je poželjela svima sreću u natjecanju.

Uz djecu, svoje umijeće u vatrogasnim igrama pokazali su i njihovi voditelji, što je natjecanje pretvorilo u pravu atrakciju.

Spretnost i sreća i ovoga puta bili su na strani vodeće ekipe, pa je nakon odigravanja, u ukupnom poretku DVD Nova Jošava i dalje vodeće sa 71 bodom, DVD Dolci druga ekipa ima 70 bodova a prva ekipa DVD Dolci 67 bodova.

Voditelji ekipa također su dali sve od sebe kako bi postigli što bolji rezultat, a po završetku III kola, u ukupnom poretku, na prvom mjestu je DVD Dolci 2, na drugom DVD Orahovica 3 i na trećem mjestu DVD Orahovica 2.

Predsjednik društva Mihalek i zapovjednik Malij, iskoristili su nazočnost gradonačelnice Petin i uputili ju u stanje sredstava i vatrogasne opreme. Ukazali su da je DVD Nova Jošava, uz Crkvare i Dolce društvo, koje ima potrebu za ulaganjem u obnovu ili nabavu opreme, a prvenstveno je potrebno kompletirati odore i staviti u funkciju vatrogasnu cisternu. Gradonačelnica Petin je nakon upoznavanja sa stanjem opreme kazala: „Sasvim je jasno da sva vatrogasna društva moraju zadovoljiti standarde i zakonske uvjete za rad i po pitanju interventnih odora i opreme. Budući da znam da imamo još društava koja su izrazila potrebu za investiranjem u obnovu ili popravak sredstava i opreme, Grad je u proračunu povećao iznos za vatrogastvo koji za ovu godinu iznosi više od pola milijuna kuna. Zajedno sa svojim suradnicima, smatrala sam da je to najbolji način da se u okviru Vatrogasne zajednice Orahovica rasporede sredstva prema prioritetima i potrebama“, zaključila je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (G.J.V.)

{gallery}slike/vatrogasna_liga{/gallery}