Noć muzeja 2018 – „Muzeji i sport“

Na inicijativu Grada Orahovice i Turističke zajednice, Gradska knjižnica Orahovica organizira u petak, 26. siječnja 2018. godine, Noć muzeja s temom „Muzeji i sport“.

Mjesto održavanja je Gradski muzej Orahovica, ulaz je slobodan a muzej će biti otvoren od 18:00 do 24:00.

U ovogodišnjoj Noći muzeja naglasak je stavljen na temu sporta, njegovanje i vrednovanje sporta u svim pojavnim oblicima, kao i aktivnom uključivanju posjetitelja u ponuđene sadržaje. Ove godine i orahovački muzej otvara vrata svim građanima i poziva sve na druženje uz program u kojem sudjeluju učenici osnovne i srednje škole iz Orahovice, Plivački klub, NK Papuk i Teniski klub Orahovica.

Članovi sportskih udruga i učenici izložit će nagrade, pehare i priznanja osvojena na brojnim natjecanjima i svojim pričama, posjetiteljima približiti sve čari bavljenja sportom. Sve vrijeme bit će otvoren i muzejski prostor kako bi posjetitelji mogli razgledati i muzejsku zbirku eksponata s Ružice grada.

Grad Orahovica, Turistička zajednica Grada i Gradska knjižnica pozivaju sportaše bivše i sadašnje, navijače i sve građane, da sudjeluju u Noći muzeja. (G.J.V.)