Blagdan sv.Vinka u vinogradima PP Orahovica

2018 01 22 Vinkovo PP Orahovica001

Blagdan svetoga Vinka, 22. siječnja, današnje Vinkovo, veselo je bilo u vinogradima PP Orahovica, u kojima  se i danas okupio znatan broj vinogradara i  vinara iz poduzeća, gostiju i poslovnih partnera, kako bi proslavili početak nove vinogradarske godine.

Obilježavanje sv. Vinka upriličeno je na Jezercu, području na kojem PP Orahovica proizvodi najpoznatiji Silvanac. Rekao je to Voditelj RJ Voćarstvo-vinogradarstvo Josip Tokić, pozdravljajući sve nazočne i dodao:  – Prošla godina bila nam je jedna od najboljih unazad deset godina i nadamo se da će nam i ova godina donijeti lijepe urode i kvalitetno grožđe. Okitio je potom čokote kobasicama i slaninom i zalio ih  lanjskim vinom, čime je u ime svih vinogradara i vinara od sv.  Vinka  prizvao rodnu godinu. 

Obilježavanju Vinkova na Jezercu, u vinogradima PP Orahovica, pridružila se i gradonačelnica Ana-Marija Petin sa svojim suradnicima, a u toj prigodi je kazala: – Raduje me da u našem gradu imamo poduzeće s dugom i uspješnom tradicijom proizvodnje  kvalitetnih vina, o čemu svjedoče brojne nagrade i priznanja za kvalitetu. Vjerujem  da ćemo u buduće ostvariti još bolju suradnju, a danas, čestitajući vam blagdan sv. Vinka, želim vam rodnu i uspješnu ovu vinogradarsku godinu.

Orahovački župnik, vlč. Željko Strnak, zazvao je blagoslov na vinograde, a potom su domaćini i gosti uživali u dobroj vinskoj kapljici. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2018/2018-01-22-Vinkovo-PP-Orahovica{/gallery}