„Adventska čarolija“ nadmašila očekivanja

2018 01 23 OKTM001

Na sjednici  Organizacijskog odbora za kulturno-umjetničke manifestacije, održanoj sinoć, 23. siječnja 2018.godine, pod predsjedanjem  gradonačelnice Ana-Marije Petin,  članovi odbora su pohvalili  organizaciju „Adventske čarolije“ u Orahovici, koja je kroz dva tjedna građanima pružila različite zabavne sadržaje, a djeci plesne programe, kazališne predstave i radionice u kojima su uživala.

Gradonačelnica Petin je pohvalila Lanu Jurkin koja je vodila tim mladih djelatnika gradske uprave i kazala, da je  „čarolija“ dala i više od očekivanog, tim prije, što je sveukupni  iznos koji je plaćen sredstvima gradskog proračuna i Turističke zajednice, nešto veći od 135 tisuća kuna i  znatno je manji nego je bio ranijih godina. Članovi odbora dali su  nekoliko prijedloga i sugestija koje su gradonačelnica Petin  i zaposlenici gradske uprave koji su dali puni doprinos u realizaciji, prihvatili, u želji da slijedeći advent bude sadržajno još raznolikiji. 

Slijedeća  manifestacija koja će biti organizirana u gradu su maškare, a članovi odbora su se usuglasili da  se maskenbal održi već slijedeće subote, 03. veljače na trgu. Za najuspješnije maske bit će pripremljene nagrade.  Potom slijedi organiziranje Uskrsnog doručka, a na Dan grada, blagdan Našašća sv. Križa, 3. svibnja, bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća, dok će  u večernjim satima uz koncert na središnjem trgu biti upriličen veliki vatromet.

Glavna tema razgovora na sjednici Odbora bilo je ovogodišnje pedeseto jubilarno, Orahovačko proljeće, sadržaji kojega će se održavati od 27. svibnja do 3. lipnja. Gradonačelnica i predsjednica Odbora, Ana-Marija Petin, rekla je da: „ Obzirom na tradiciju i jubilej koji proslavlja, ta će manifestacija, raznolikošću sadržaja biti najbogatija do sada. Kulturni, zabavni i glazbeni sadržaji održavat će se na gradskom trgu i u središnjem parku, a jezero će biti središte sportskih događanja, na kojem će uz održavanje  državnog prvenstva u triatlonu, biti organizirano još desetak utrka“. (G.J.V.)