U Dolcima obilježena 26. obljetnica pogibije Branka Jaklića

2017 12 05 BrankoJaklic008

Na mjesnom groblju u Dolcima, u prijepodnevnim satima 5. prosinca 2017., obilježena je 26. obljetnica pogibije Branka Jaklića. Sjećanje na hrvatskog branitelja organizirala je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica, a cvijeće su položili i zapalili svijeće Brankova obitelj, zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka, načelnik policijske postaje Miroslav Babić te predstavnici braniteljskih udruga. Nakon Dolaca zamjenik Fofonjka i predstavnici braniteljskih udruga zapalili su svijeće i na mjestu pogibije u Gornjoj Pištani.

To je bila akcija prvog oslobođenja jednog od okupiranih dijelova Hrvatske u Domovinskom ratu, a oslobađanje toga područja 4. prosinca 1991. bilo je uvod u kasnije oslobođenje okupirane zapadne Slavonije. U akciji su poginula trojica hrvatskih branitelja, Momir Krmpotić, Milan Puhanić i Branko Jaklić, a petorica su teško ranjena.

U večernjim satima, Brankova obitelj, zamjenik gradonačelnice Fofonjka, predstavnici Mjesnog odbora Dolci i braniteljskih udruga položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježju u središtu Dolaca nakon čega je vlč. Željko Strnak poveo molitvu.

{gallery}SlikeGodina2017/2017-12-05-BrankoJaklic{/gallery}