Pune vreće darova Sveti Nikola ostavio u Dječjem vrtiću “Palčić”, područnoj školi N. Jošava i Orahovačkoj osnovnoj školi

2017 12 06 SvetiNikola Vrtic019

Veselo je danas bilo u Dječjem vrtiću “Palčić”, područnoj školi u Novoj Jošavi i osnovnoj školi I. B. Mažuranić u Orahovici gdje je djecu razveselio sv Nikola koji je došao s punim vrećama darova za dječake i djevojčice.

Dok su pozdravljali dragog im prijatelja, Svetog Nikolu, krajičkom oka su pozorno motrili njegovog pratitelja, Krampusa, kojemu je Sveti Nikola zabranio da plaši djecu. Iako umoran, jer je, kako je kazao, cijelu noć stavljao darove u cipelice i čizmice u prozorima, Sveti Nikola se rado družio s djecom. Promatrajući ozarena lica djece koja su primala darove, odrasli su sa sjetom pričali o svojim djetinjim očekivanjima Svetog Nikole. To sjećanje nije mimoišlo ni, darivanju nazočnu, gradonačelnicu Anu Mariju Petin, koja je spomenula da je unatoč skromnijim darovima u vrijeme njezina djetinjstva, radost blagdana koju je dijelila sa svojom obitelji, bila velika. Sveti je Nikola djeci ostavio mnogo darova, otišao je praznih vreća, ali bogatiji za dječje osmjehe, pjesmice, plesove i recitacije koje su mu darovali kao zahvalu. (www.radioorahovica.hr)

Fotogalerije zbog velike količine slika možete pogledati na poveznicama ispod: