Phoenix d.o.o. Orahovica dobitnik „Zlatne kune“HGK ŽK

 

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su predsjednik Ivan Slamić i potpredsjednik HGK za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo Ivan Škorić najuspješnijim tvrtkama na području županije u 2016. godini dodijelili priznanja “Zlatna kuna”.

„Zlatnu kunu“ u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobila je tvrtka Phoenix Orahovica. Tvrtka Phoenix iz Orahovice 2015. godine proglašena je najboljom malom tvrtkom izvoznikom u Hrvatskoj, u konkurenciji 20 tisuća tvrtki. Bavi se proizvodnjom opruga, obradom metala i izradom metalnih konstrukcija, a u prošloj godini nalazila se na 20. mjestu po rezultatima poslovanja s izvozom od oko 2 i pol milijuna dolara.

Jedan od suvlasnika tvrtke Phoenix, Dalibor Fofonjka, primio je ovo vrijedno priznanje za koje kaže:

„Veliko je to priznanje za nas u Orahovici i vjerujem, zasluženo, jer smo s našim strojevima ušli u svjetsku auto industriju, što nije mala stvar. Na našim strojevima proizvodit će se amortizeri za automobile BMW i Mercedes, a prvi stroj će narednih dana biti otpremljen u Češku. Već imamo narudžbe za još dva stroja i to iz Amerike i Meksika. Strojevi su to visoke tehnološke vrijednosti, a što je još značajnije, proizvod su naše, orahovačke pameti, budući kod nas rade mladi obrazovani ljudi s našeg područja. U skladu s našim razvojnim planovima, ove godine smo ostvarili veliku investiciju, koliko znam, jedina je to investicija u poduzetništvu, a riječ je o izgradnji nove proizvodne hale, koja će biti završena početkom 2018.godine. Stavljanjem te nove hale u funkciju otvorit ćemo i novih deset radnih mjesta“.

Važno je naglasiti da tvrtka Phoenix, obiteljska tvrtka, u Orahovici radi već 27 godina, a u tom vremenu u svaki kutak Svijeta izvezla je 1200 strojeva za proizvodnju opruga. (G.J.V.)