Održana godišnja Skupština RK Orahovica

2017 12 29 Rukomet006

U petak 29. prosinca su redovnu godišnju Skupštinu održali članovi RK Orahovica. Skupštini su osim, gotovo svih prvotimaca, te njihovog trenera Zorana Ugljanca, nazočile i predstavnice kadetske momčadi, te novoustrojene ekipe kadetkinja, a Skupštinu su pozdravili i orahovačka gradonačelnica Ana Marija Petin, te Darko Žužak, zamjenik župana Virovitičko-podravskog.

Predsjednik kluba Samir Šahinović, podnoseći izvješće o radu za proteklu godinu, kazao je kako je sezona 2016./2017. bila sezona konsolidacije kluba, kako u radu s prvom ekipom tako i u daljnjem poboljšanju rada s najmlađim članovima.

– „U sezonu smo krenuli s istim igrački kadrom uz poneko pojačanje, da bi na koncu uz kvalitetan rad osvojili drugo mjesto, što nam je donijelo poziv za Igranje u Drugoj ligi. Stvorili smo i kadetsku momčad, koja se već natječe, no nedostaje nam kvantiteta, jer bez mladih, nema prve momčadi i budućnosti kluba. Prije mjesec dana oformili smo i žensku kadetsku ekipu, a ja se madam da ćemo do proljeća uspjeti ubaciti u koju od liga ali van konkurencije.“ – rekao je Šahinović zaključivši kako mu je drago da je sezona završena pozitivno bez dugova niti po jednoj osnovi, što je potvrdilo i izvješće tajnika-blagajnika Alena Šahinovića.

Trener Zoran Ugljanac kazao je kako je klub preuzeo u sezoni 2016./2017., rekavši kako je cilj za prvu sezonu bio ispunjen.

– „Imali smo par kikseva, i samo zato nismo osvojili naslov prvaka, ali drugo mjesto bilo je dovoljno da smo danas tu gdje jesmo. U toj sezoni osvojili smo bodova, kao nikada do tada. Kroz momčad je prošlo dosta mladih igrača, i oni su danas okosnica kadetske ekipe. Broj aktivnosti bio je oko 120, a kruna svega toga bila je utakmica s Nexeom u Orahovici.“ – kazao je Ugljanac, zaključivši kako polusezona u Drugoj ligi nije bili na visini jer su , obveze prema poslu i školi igrača, bile nepremostivi problemi.

Nazočna na Skupštini, gradonačelnica Petin, pohvalila je rad RK Orahovica, rekavši kako joj je rukomet posebno drag sport:

– „Moja djeca su u rukometu, i zato taj sport nosim u srcu.Pomno pratim rad svakog sportskog kluba pa tako I Vaš. Čestitam na radu I trudu svima od igrača, čelnika kluba pa do igračica koje su došle u klub. Znate da su donacije za sport u narednoj godini povećane i svakako da će jedan dio tog novčanog kolača pripasti i Vama. Nadam se da ćete uspjeti izboriti ostanak u Drugoj ligi, koju Orahovica a i vaš klub, zaslužuju. Grad će vam biti od pomoći, pa ćemo zajedno pokušati rukomet u Orahovici podići na još veću razinu.“ – rekla je gradonačelnica Petin.  (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-12-29-Rukomet{/gallery}