Održana godišnja skupština DVD-a Orahovica

2017 12 29 Vatrogasci004

Radnu 2017. godinu , prošloga tjedna, u petak ( 29. prosinca 2017.) godišnjom skupštinom su završili vatrogasci DVD-a Orahovica. O radu društva u 2017. godini govorio je zamjenik zapovjednika, Darko Šramek, koji se osvrnuo na različite aktivnosti DVD-a Orahovica, u kojem, uz dobrovoljne vatrogasce, djeluju i dva vatrogasca-profesionalca.

Šramek je govorio o športskim aktivnostima, održavanju opreme, kako osobne opreme vatrogasaca, tako i tehničke opreme kojom društvo raspolaže, uslužnim radovima za potrebe Grada i građana, servisiranju protupožarnih aparata… Već desetak godina u DVD-u Orahovica i u Gradu se govori o potrebi izgradnje novog vatrogasnog doma kako bi vatrogasci i oprema bili izmješteni iz centra Orahovice, što bi omogućilo njihovu bolju efikasnost u slučaju hitnih intervencija, a prethodnih je godina u suradnji s Gradom osigurana i odgovarajuća lokacija. Po riječima zamjenika zapovjednika, Šrameka, vatrogasci očekuju da će aktualna gradska vlast intenzivirati rješavanje ovoga problema, a predsjednik Mato Orina i dogradonačelnik, Dalibor Fofonjka, najavili su kako će Grad izgraditi novi dom na lokaciji koja je prethodnih godina osigurana, a DVD će potom Gradu prepustiti postojeći vatrogasni dom, u kojem Grad Orahovica ima suvlasnički udjel od 25 posto, dok je ostalih 75 posto u vlasništvu DVD-a Orahovica, pojasnio je Orina. U prošloj su godini vatrogasci DVD-a Orahovica, njih dvojica, bili angažirani na gašenju požara u priobalju,a požara je, kazao je Šramek, bilo i na orahovačkom području, ukupno 14, no značajan je i broj različitih drugih tehničkih intervencija. Vatrogasci su usko surađivali i s gradskom vlasti u nizu aktivnosti, većinom usmjerenih na sigurnost građana, a usluge su provodili i za druge fizičke i pravne osobe. Slične će aktivnosti orahovački vatrogasci provoditi i u tekućoj godini u kojoj namjeravaju nastaviti učlanjivanje mladih vatrogasaca, raditi na stručnom osposobljavanju članstva, vatrogasci će biti angažirani na protupožarnoj preventivi, sudjelovati na natjecanjima, kao organizatori i gosti, nastaviti nabavku potrebne opreme, te uz održavanje postojećeg vatrogasnog doma nastaviti aktivnosti oko ishođenja potrebne dokumentacije za izgradnju novog vatrogasnog doma, kazao je, predstavljajući Plan rada za sljedeću godinu, zamjenik zapovjednika, Darko Šramek.

A kako bi planirane aktivnosti vatrogasci mogli realizirati donesen je i financijski proračun za ovu godinu “težak” 578.500 kuna, u kojem orahovački vatrogasci planiraju potporu Grada Orahovice u iznosu 449.000 kuna. Da se mogu pouzdati u donacije iz proračuna vatrogascima je obećao sjednici nazočan zamjenik gradonačelnice, Dalibor Fofonjka, i najavio da će gradska vlas podržavati vatrogasce kao važan segment naše zajednice. Zaželio je dogradonačelnik Fofonjka svim vatrogascima orahovačkog DVD-a puno zdravlja i uspješnu 2018. godinu uz što manje požara. (www.radioorahovica.hr)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-12-29-Vatrogasci{/gallery}