Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera

2017 12 04 Jaglac051

U višenamjenskoj dvorani je u ponedjeljak 4. prosinca 2017. u organizaciji udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ otvorena izložba slika osoba s invaliditetom gdje su se svojim radovima  predstavile Tijana Faktor, Marina Kovačić i Blaženka Sekulić Nekić.

Izložbu je otvorila dopredsjednica udruge Ana-Kukuruzović Boljkovac koja je rekla da joj je iznimno drago što se uspjelo organizirati ovakvu izložbu osoba s invaliditetom te da se i tim osobama da mogućnost da pokažu što rade i zahvalila se svim volonterima u udruzi čiji se dan također danas obilježava.

U popodnevnim satima istog dana održano je svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera uz prigodni program uz Boal predstavu: “Prvi dan na poslu”, redatelja Maria Kovača gdje su glumili članovi udruge „Jaglac“ nakon čega je održano predavanje „Društveno poduzetništvo kao model socijalnog zapošljavanja“ koje je prezentirala Sonja Vuković, dipl. oec., predsjednica udruge Slap, Osijek, a gospođa Lidija Stojković iz udruge „Jaglac“ predstavila je programe i projekate udruge „Jaglac“ u proteklom razdoblju. Na svečanosti su bili prisutni gradonačelnica grada Orahovice Ana-Marija Petin, dožupan Virovitičko-podravske županije Darko Žužak i filmski i kazališni redatelj, scenarist i glumac, Mario Kovač, predsjednik udruženja mladih i studenata s invaliditetom Denis Marion te ravnatelji i ravnateljice orahovačkih školskih i predškolskih ustanova.

Svečanost je otvorila predsjednica udruge „Jaglac“ Đurđa Šimatović koja se zahvalila na velikom odazivu:

– „Kada vas vidim u ovolikom broju to znači da je naša udruga prepoznata kao udruga koja uspješno radi s osobama s invaliditetom i također to znači da su osobe s invaliditetom u našoj zajednici prihvaćene kao ravnopravni članovi.“ Rekla je predsjednica Šimatović

Gradonačelnica Ana-Marija Petin čestitala je svima Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera te se zahvalila udruzi „Jaglac“ i organizatorima svih dosadašnjih događanja i svemu što rade kako bi se osobe s invaliditetom što bolje integrirale u cjelokupno društvo:

– „zahvaljujem se i svim ustanovama i školama koje pomažu u radu ovakve udruge te napominjem kako udruga ima veliku podršku Grada Orahovice i učinit ćemo sve kako bi se osobe s invaliditetom osjećale jednako kao i mi i kako bi im olakšali svakodnevne probleme kako bi im život bio što kvalitetniji“. – rekla je gradonačelnica.

Dožupan Darko Žužak pozdravio je sve ispred Virovitičko-podravske županije te uputio čestitke svima povodom današnjeg obilježavanja, kao i udruzi „jaglac“ kao jednoj od najaktivnijih udruga na području cijele županije koja mnogim svojim projektima proširuje svoju djelatnost, nudi niz edukativnih i interaktivnih aktivnosti te potiču vještine i sposobnosti svojih članova. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-12-04-Jaglac{/gallery}