Groblja pod nadzor poduzeća Papuk

2017 12 07 MjesniOdbori001

U četvrtak 7. prosinca 2017. zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, održao je sastanak s čelnicima deset, od 11 Mjesnih, odbora, koji djeluju na području grada Orahovice. U skoroj budućnosti, Grad Orahovica želi uspostaviti kontrolu nad sredstvima koja se dodjeljuju Mjesnim odborima, tako da računi budu podračuni grada, rekao je dogradonačelnik Dalibor Fofonjka:

-„Želimo uspostaviti kontrolu posebice kod Mjesnih odbora koji slabo funkcioniraju, ili gotovo ne rade ništa. To nije ništa loše, Grad bi tada mogao intervenirati i pružiti u tim zajednicama, građanima uslugu. Dogovorili smo i neke nove zborove građana, kako bi ljudima to pokušali objasniti i prezentirati“. – rekao je Fofonjka.

Sva groblja koja se nalaze na području Orahovice, bit će od siječnja mjeseca pod ingerencijom Poduzeća za komunalne djelatnosti Papuk, jer kontrola ukopa postala je nemoguća, rekao je Fofonjka:

-„Uređenje groblja i kontrola nad njima od sada će provoditi Komunalno poduzeće Papuk. Počelo se događati, posebice u Duzluku, da ljudi iz drugih mjesta i gradova pokapaju ljude u Duzluku bez prijave, bez dozvola, bez plaćanja grobnih mjesta. To ćemo mijenjati, uvest ćemo pravila koja će vrijediti za sve građane isto“. – dodao je Fofonjka.

Pojedini predsjednici Mjesnih odbora, nisu bili oduševljeni novom idejom, pa su dobili dodatno vrijeme kako bi porazgovarali sa članovima Vijeća, ali i svojim sumještanima:

-„Mjesni odbori koji ne rade su za naš prijedlog, ovi ostali predsjednici sjest će s članovima Vijeća i odlučiti što i kako dalje. Radimo ono što smo I obećali u kampanji. Transparentno, pošteno i na uvid svima“. – zaključio je na koncu Fofonjka.

{gallery}SlikeGodina2017/2017-12-07-MjesniOdbori{/gallery}