Učenička zadruga Vučica održala redovnu izvještajnu skupštinu

2017 11 13 Zadruga007

U ponedjeljak 13. studenog 2017. godine održana je skupština učeničke zadruge „Vučica“ srednje škole Stjepan Ivšić iz Orahovice na kojoj je bio nazočan i zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka.

Zadruga se sastoji od pet sekcija, Voćarsko-vinogradarsko-vinarska i cvjećarska sekcija čije je područje rada poljoprivreda, ukrasni i uporabni predmeti, Ugostiteljska s područjem rada u narodnoj baštini, strojarska – ukrasni u uporabni predmeti te komercijalna – usluge, ukrasni i uporabni predmeti. Voditelj učeničke zadruge je profesor Mirko Kufner.

Skupštinu je pozdravnom riječi otvorio ravnatelj srednje škole Zorislav Milković, a nakon usvojenog dnevnog reda voditelj Kufner pročitao je izvješće o radu iz kojeg je izdvojio sudjelovanje na javnim manifestacijama (izložbama, sajmovima, itd…) kao što su 25.03.2017. Međužupanijski skup mladih zadrugara, voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnice HUUZ-a Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije u Velikom Trojstvu, 05.05.2017. u Pitomači – Smotra učeničkih zadruga Virovitičko-podravske županije (izborili plasman na Državnu smotru UZ u Zadru), 3.6.2017. u Orahovici – Gradska manifestacija „3. Sajam vina i kulena“ i otvorenje turističke sezone, 17.9.2017. u Donjem Miholjcu -11. miholjački sajam poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma, 3.-6.10.2017. u Državna smotra učeničkih zadruga u Zadru, 21.10.2017. 5. manifestacija „Jesen u gradu“ u organizaciji tvrtke Flora Vtc d.o.o., Ekološkog Društva Virovitica i Turističke zajednice grada Virovitice, 28.10.2017. „Dani kestena i vina.“ – tradicionalna jesenska manifestacija grada Orahovice itd.

– „Važno je napomenuti suradnju s lokalnom zajednicom, s prosvjetnim vlastima, znanstvenim i stručnim ustanovama, udrugama, međunarodna suradnja i mnoge druge“ – rekao je Kufner.

Nakon izvješća o radu, profesor Davor Jeger pročitao je financijsko izvješće te nakon njega profesor Kufner plan rada za slijedeću godinu.

Nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i pohvalio rad učenika i profesora koji su uključeni u rad zadruge te rekao kako je u današnje vrijeme teško u Slavoniji pa i u Hrvatskoj uspjeti prezentirati i prodati svoj proizvod iako je vrhunske kvalitete i dizajna kao što su ovi proizvodi koje radi zadruga:

– „ali bitan je i trud, vaš trud i umijeće da napravite ovako krasne stvari i pouka u svemu tome je da učite, da radite, budite vrijedni i da ne date nikome da vas podcjenjuje i podcjenjuje vaš rad. Ako kvalitetno budete odrađivali svoj posao imati ćete i kvalitetne proizvode te samim tim biti konkurentni na tržištu. I ja sam tu da pomognem i savjetujem vas jer sam i sam član strojarske sekcije, a tako i svi u Gradskoj upravi uvijek će vam biti podrška.“ – rekao je Fofonjka. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-11-13-Zadruga{/gallery}