Održana redovna izvještajna skupština Časničkog zbora grada Orahovice

2017 11 25 CasnickiZbor001

U subotu 25. studenog 2017. godine u hotelu Dukat održana je redovna izvještajna skupština Časničkog zbora grada Orahovice koju je predvodilo radno predsjedništvo u sastavu Stjepan Dujmić kao predsjednik te Ivica Sudarić i Miroslav Barić kao članovi, a skupštini se odazvalo 23 člana zbora.

Nazočni gosti na skupštini bili su Miroslav Milovuković predsjednik udruge branitelja liječenih od PTSP-a, Ivica Bušljeta član predsjedništva Udruge branitelja Duge Međe, Zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka, dožupan Virovitičko-podravski Darko Žužak i pomoćnik ministra branitelja Nenad Križić.

Predsjednik Dujmić pročitao je izvješće o radu i financijsko izvješće te plan rada i financijski plan za narednu godinu.

– „Prošlih godina rad udruge je bio u stagnaciji i udruga se skoro ugasila pa eto sad smo se ponovno okupili nakon više godina i trudit ćemo se da udruga što bolje funkcionira. Nas desetak je napravilo inicijativu da pokušamo ponovno aktivirati Časnički zbor te smo u Državnom uredu dobili papire i sada krećemo s popisivanjem članstva“ – rekao je Dujmić.

Nakon završene skupštine nazočnima se obratio i Miroslav Milovuković te čestitao na ponovnom okupljanju te ponudio pomoć iz svoje udruge koliko god budu mogli.

Zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka pozdravio je sve u ime Gradske uprave i gradonačelnice:

– „Vrata grada su vam uvijek otvorena i kad god trebate neku pomoć ili savjet slobodno nam se obratite. Pišite projekte organizirajte događaje i u svemu ćete imati podršku. Drago mi je da su se okupili časnici iz Domovinskog rata ovdje u našem gradu i da održavate uspomenu na našu bližu povijest.“ – rekao je Fofonjka

Dožupan Darko Žužak pozdravio je nazočne ispred Virovitičko-podravske županije, ali i kao član udruge:

– „Drago mi je da smo se okupili u relativno solidnom broju. Koliko ja znam imamo negdje oko stotinjak časnika s našeg područja, ali nisu više svi tu i ovo je jedan dobar dio koji se eto tu danas okupio.

Županija pomaže sve braniteljske udruge pa će svakako i ovu i nadam se da ćemo se ovako okupiti i slijedeće godine“. – rekao je Žužak.

Član predsjedništva Udruge branitelja Duga Međa Ivica Bušljeta također se pridružio čestitkama i spomenuo kako je prošlo već više od 20 godina od kada se osnivao Časnički zbor gdje je bio i on jedan od osnivača. Trebali bi svi animirati svoje prijatelje da se priključe rekao je Bušljeta.

Pomoćnik ministra Nenad Križić prenio je pozdrave ministra Tome Medveda te se zahvalio organizatoru i inicijatoru ovog okupljanja na pozivu.

– „Lijepo je vidjeti da su udruge vrlo aktivne i na ovim našim prostorima i uvijek mi se lijepo vratiti ovamo. Lijepo je vidjeti vas na okupu, vas koji ste nas vodili u stvaranje domovine i pobjedu u nametnutom ratu.

Moram napomenuti da ćemo u četvrtak u saboru imati izglasan novi zakon o pravima Hrvatskih branitelja i članova njihove obitelji gdje će se prije svega otvoriti niz stvari koje i jesu nama u obvezi, a to je pomoći onim braniteljima koji su stvarno u teškom stanju i koji nemaju nikakve prihode niti šanse da dobiju zaposlenje. Djeca hrvatskih branitelja ne dobivaju ona prava koja bi im trebala biti zajamčena i niz drugih stvari koje treba ispraviti.“ – rekao je Križić. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-11-25-CasnickiZbor{/gallery}