Odigrana rukometna utakmica Županja:Orahovica

2017 11 18 RukometnaUtakmica025

U subotu 18. studenog 2017. je u sportskoj dvorani, koja je bila lijepo popunjena, momčad Orahovice doživjela šesti drugoligaški poraz. U sklopu sedmog kola 2 HRL Istok, u Orahovici je slavila momčad Županje s 30:23.

Bila je to utakmica s dva različita poluvremena, prvo koje je bilo u znaku Orahovice i drugu u kojem je postojala samo jedna momčad, Županja.

Gosti iz Županje, inače prošlogodišnji B-1 ligaši, bolje su ušli u utakmicu, no momčad trenera Ugljanca bila je motivirana do krajnjih granica, što se odmah osjetilo na igri. Orahovica je brzo poravnala rezultat i potom prešla mu vodstvo, koje je u jednom trenutku doseglo i +3, 12:9, no do kraja prvog poluvremena gosti iz Županje uspijevaju samo smanjiti rezultat, pa se na odmor otišlo s jednim pogotkom razlike za Orahovicu 12:11. Dodajmo da je Orahovica u prvom dijelu imala čak četiri dosuđena sedmerca, no Luka Hajmiler je u prva dva pokušaja prestupio, dok je udarce Benjamina Hodaka i Marka Hajmilera, sjajni vratar Mario Dobrinkić Pavić, maestralno obranio.

U nastavku kao da su na parket istrčale druge dvije momčadi, Županja rastrčana, efikasna, borbena, a Orahovica uplašena, prvenstveno bez snage ali i ideje. Županjci brzo poravnavaju i odlaze u prednost, koju su samo povećavali. U jednom trenutku drugog dijela, Orahovica je uspjela doći do -1 pogotka, 19:20, no bio je to posljednji orahovački labuđi pjev u subotu. Slatki iz Županje kao da su prešaltali u veću brzinu. Bili su brži na svakoj lopti, u svakom bloku, na svakom šutu, a na vratima je bio nesvladivi Mario Dobrinkić Pavić, na koncu se semafor zaustavio na 23:30, sedam razlike. Po viđenom na parketu možda malo previsok rezultat, no kada se sve zbroji Županja je upravo toliko jača momčad od Orahovice, kojoj će preostajati vrlo teška i neizvjesna borba za ostankom u ligi. Strijelci za Orahovicu bili su:

Matko Turalija 5, Marko Hajmiler 3, po dva su postigli, Domagoj Vulić, Danijel Bureš, Marko Blažević, Jurica Šafar i Tihomir Tosino, dok su po jednom pogađali, Ivan Mikičić, Tomislav Rotim, Ivan Žiška, Luka Hajmiler i Benjamin Hodak. U pobjedničkoj momčadi Županje, najefikasniji je bio Rafael Lovrić s čak 11 pogodaka, pratili su ga Damir Tomašević sa sedam te Mihael Doknjaš sa šest. Tri je postigao Jakov Josipović, dva Mario Vuković dok je jednom mrežu Orahovice pogodio Damir Prkić. (www.radioorahovica.hr)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-11-18-RukometnaUtakmica{/gallery}