Akcija provjera razine šećera u krvi u srednjoj Školi Stjepan Ivšić

2017 11 14 Dijabetes001

Članovi Dijabetičke udruge Orahovica su u utorak 14. studenog 2017. godine zajedno sa srednjom školom Stjepan Ivšić u društvenoj dvorani organizirali provjeru šećera u krvi svim srednjoškolcima i profesorima. Jedan od inicijatora ove akcije je pedagoginja srednje škole Snježana Konopek:

– „Na današnji dan obilježavamo Svjetski dan šećerne bolesti ovom akcijom Dijabetičke udruge u suradnji sa srednjom školom gdje se kontrolira razina šećera u krvi kod učenika i djelatnika srednje škole na koju se odazvalo oko 80% učenika, što je velik broj i isto toliko i nastavnika.

Nadamo se da će ova akcija krenuti u dobrom smjeru kao prevencija, a nastala je na inicijativu predsjednice vijeća roditelja Dorice Gernhard, koja je majka djeteta oboljelog od dijabetesa.“ – rekla je gospođa Konopek.

Predsjednik dijabetičke udruge Ivica Martinčević je rekao kako je ovo prva:

  • – „a nadamo se ne i zadnja akcija mjerenja šećera u adolescenata. Do sada smo najveću razinu u srednjoškolaca izmjerili preko 7 iako je i taj broj još u normali.“ – rekao je Martinčević.

Učenik koji je imao najvišu razinu šećera dobio je od udruge dijabetičara aparat za mjerenje šećera kako bi od sada mogao sam vršiti mjerenja. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-11-14-Dijabetes{/gallery}