Učenici Lea i Denis i mentorica Danira Vinković na prijemu u Gradu

Već proslavljene učenike kuhare iz orahovačke Srednje škole, Leu Barić i Denisa Majora, koji su na Međunarodnom natjecanju učenika kuhara održanom u Goraždu u B i H, bili uspješniji od domaćina u pripremi bosanske delicije tufahije, primili su danas, zajedno s mentoricom Danirom Vinković, u maloj vijećnici Grada Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin i zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka.

-„Hvala vam što ste se odazvali našem pozivu i time omogućili da vam izrazimo zahvalnost, jer ste svojom pobjedom predstavljali i proslavili svoju školu i grad. Vaša pobjeda i osvajanje prvog mjesta veliki je pothvat i ja vam još jednom čestitam.“- izjavila je gradonačelnica Petin zahvaljujući i čestitajući i mentorici Vinković, koja je vrijedno radila s učenicima i s njima u radu provela puno vremena.

-„Vjerujem da ćete ovakve uspjehe nastaviti i dalje ostvarivati, a obzirom da ste već sada tako uspješni, sigurna sam da se ne morate bojati za svoju budućnost“- završila je svoje obraćanje učenicima, gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Lea i Denis, ponosni na postignuti najbolji rezultat, rekli su da vole kuhati i s radošću se primaju svakog zadatka. Zahvalili su gradonačelnici na prijemu koji ih je ugodno iznenadio, kao i na uručenim darovima, a mentorica Vinković je kazala da su se za natjecanje pripremali mjesec dana. -“Prije saznanja da će sudjelovati na natjecanju, učenici nisu imali priliku raditi tufahije, pa su i pripreme bile temeljite i dugotrajne, ali sav trud se mnogostruko isplatio“.-

Prijem učenika Lee i Denisa i njihove mentorice Vinković, čelnici Grada iskoristili su i za iznošenje planova o proširenju suradnje Grada i škole, točnije, učenika koji se osposobljavaju za kuhare, a također su izrečeni i prijedlozi na koji način bi se učenike osnovne škole moglo animirati za upis u zanimanje kuhar. (G.J.V.)

{gallery}slike/kuhari_gorazde{/gallery}