U Orahovici je novih 30 studenata

2017 10 02 PrvoPredavanje013

U novo uređenim prostorima Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Osijek, 2. listopada, počela je  prva akademska godina  za 30 studenata  preddiplomskog Studija fizioterapije u Orahovici. Studente je pozdravio prof.dr.sc. Aleksandar Včev, dekan Fakulteta, upoznao ih s novim prostorom i najavio njegovo daljnje uređenje. Poželio je studentima uspješno obrazovanje i daljnje usavršavanje, budući je od ove akademske godine u Orahovici pokrenut i diplomski studij fizioterapije. Prvo predavanje studentima je održala asistentica  na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, Anđela Grgić dr.med.

Studentima je dobrodošlicu poželio zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, ne skrivajući zadovoljstvo, činjenicom da se mladost vraća u naš grad i dodao:

– „Vidite da smo dosta uložili da vam stvorimo uvjete  dostojne vas  studenata i trudit ćemo se i dalje osigurati vam i druge sadržaje. Mladost jako brzo prođe, zato uživajte, družite se, učite i ostanite u Hrvatskoj, a vjerujem da ćete Orahovicu ponijeti u lijepom sjećanju.“

U ime Grada i svoje osobno, studente je pozdravila gradonačelnica Ana-Marija Petin, koja je, studentima najavila planove gradske vlasti, da već slijedeće godine obnovom prostora bivšeg disca, osigura menzu za sve studente, a do tada će mogućnost prehrane moći koristiti u jednom restoranu u gradu. Također će zbog iskazanih potreba studenata, a nakon što putem referade dostave svoj raspored dolazaka vlakom na željezničku stanicu Zdenci, dogovoriti nekoliko autobusnih linija za prijevoz studenata do središta Orahovice.

– „Učinit ćemo sve da imate jednake uvjete studiranja kao i studenti u velikim gradovima. Ponosni smo što ste ovdje i ovaj Fakultet  otvara nove mogućnosti i vama i nama, stoga, još jednom zahvaljujem dr. Včevu što nam je Orahovici omogućio da postane sveučilišni grad“. – rekla je gradonačelnica Petin. Na kraju, uz čestitke za početak studentskog obrazovanja, izrazila je želju da bar nekolicina studenata svoju budućnost pronađe upravo u Orahovici. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/FakultetPrvoPredavanje2017{/gallery}