Orahovački vrtićanci završili manifestaciju obilježavanja Dana kruha

2017 10 13 DaniKruhaVrtic019

 

Dane kruha – dane zahvalnosti za plodove zemlje obilježavali su svake godine tijekom listopada i u dječjem vrtiću Palčić u Orahovici, a ove godine, mali vrtićanci sa svojim  tetama  i ravnateljicom, obilježavanje Dana kruha podijelili su s roditeljima i sugrađanima, na središnjem gradskom trgu.  Raspoloženi i veseli,  u sunčano prijepodne, uz zvuke dječjih pjesama, počastili su sve građane izloženim različitim krušnim proizvodima, a bilo je  peciva i kolača, slatkih i slanih ali i jesenskog povrća  i voća.

Po riječima ravnateljice dječjeg vrtića, Borislave Kordoš,  mališani su u svojim  skupinama s odgajateljima,  već  razgovarali  o značaju kruha, procesu nastanka kruha  i  simbolici današnjeg  obilježavanja.  Zadovoljna angažiranošću djece i  njihovim sudjelovanjem u plesnom programu, zahvalila je roditeljima na velikoj suradnji u obilježavanju Dana kruha- Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Dio  sunčanog  jesenskog  prijepodneva,  s mališanima dječjeg vrtića Palčić i njihovim tetama, proveo je i zamjenik gradonačelnice grada Orahovice Dalibor Fofonjka. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-10-13-DaniKruhaVrtic{/gallery}