Održana je 23. Orahovačka fišijada

2017 10 14 Fishijada2017000

U subotu, 14. listopada 2017. godine u organizaciji  Grada Orahovice i Turističke zajednice Grada Orahovice, te uz suorganizaciju Športsko ribolovnog kluba „Šaran“  u središnjem gradskom parku, održano je 23. natjecanje  u kuhanju ribljeg paprikaša, popularna Orahovačka fišijada. 

Veliki odaziv ekipa i veselo raspoloženje kojemu je doprinijelo i  ugodno sunce babljeg ljeta, najavili su ovogodišnju fišijadu  kao pravu priliku  za dobru zabavu i druženje svih sudionika i građana koji su znatiželjno iščekivali proglašenje najuspješnijeg kuhara ribljeg paprikaša.

Na Fišijadi je sudjelovalo 25 ekipa, predvođenih majstorima  fiš-paprikaša, koji su pokazali svoje umijeće u  pripremi tog ribljeg specijaliteta. A dok su kotlići lagano krčkali, Udruga vitezova Ružice grada organizirala je zabavne igre za sudionike natjecanja koji su lovili ribu rukama u bazenu i trčali parkom s kantama na glavi. U hvatanju ribice najuspješniji je bio Zdenko Foro iz Orahovice, a David Todorović osvojio je prvo mjesto u  mračnoj igri.

Stručni ocjenjivački sud  kojem je predsjednik bio  Anđelko Ledić iz Požege, a članovi Stanislav Sikora i Tomislav Petrušić iz Orahovice, nije imao ni malo lagan zadatak, odabrati najbolji fiš – paprikaš. Bodovani su  okus, boja, gustoća i kompozicija namirnica. Pobjednički pehar  i  prijelazni pehar Orahovačke fišijade, pripao je ekipi Manuela Sobodića, čiji je fiš-paprikaš osvojio 51 bod.   Drugoplasirana je ekipa MO Doljani,  a treće mjesto  zauzela  je ekipa Zorana Božića.

Veliku ponudu fiš-paprikaša,  upotpunili su članovi ŠRK „Šaran“  i djelatnici PP Orahovica kuhanjem fiša  i pečenjem šarana u rašljama, kojim je građane častio Grad Orahovica, a sve prisutne natjecatelje i goste zabavljali su tamburaši KUD-a  Orahovica .

Čestitajući svim sudionicima i pobjednicima, nagrade, pehare i zahvalnice   uručila je gradonačelnica  Ana-Marija Petin,  koja je ujedno, zahvalila svim sponzorima. Također je zahvalila građanima  na odazivu, te izrazila veliko zadovoljstvo uspješnošću ove manifestacije. (G.J.V.)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-10-14-Fisijada2014{/gallery}