Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici u Orahovici

2017 10 20 MjesecHrvatskeKnjige

Gradska knjižnica  u Orahovici, nakon nekoliko godina stanke, ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige, obilježava  bogatim programom.  Manifestacija je to  koja ima za cilj promociju hrvatske knjige  i čitanja kao društvene vrijednosti.

Mjesec hrvatske knjige obilježava se u vremenu  od 15.listopada do 15.studenog. Ove  je godine posvećena enciklopedistici, a središnja tema je  „Sve na jednom mjestu“. 

Ravnateljica Gradske knjižnice Jelena Mihelčić  dipl. knjižničarka i prof. pedagogije pripremila je različite sadržaje za djecu i odrasle, a sadržaji koji traju cijelo vrijeme obilježavanja  manifestacije, su učlanjenje bez plaćanja članarine i vraćanje knjiga bez plaćanja zakasnine.

Mjesec  hrvatske knjige bit će obilježen s dva književna susreta:

23.listopad  u 17:50 sati  – u Osnovnoj školi  Ivane Brlić Mažuranić,  gostuje glumica Kazališta Virovitica Vlasta Golub. Predstavit će  knjigu o vršnjačkom nasilju  „O ljubavi, spletkama i svemu pomalo“.  Književni susret  je organiziran  za učenike sedmih i osmih razreda, a mogu ga posjetiti  i drugi zainteresirani učenici. Mjesto održavanja je društvena dvorana škole, a vrijeme trajanja programa  je 45 minuta.

3.studeni  u 18:30 sati – U višenamjenskoj dvorani ( bivše kino Papuk), gostuju  četiri  književnika koja  djeluju pri Udruzi Aldo: Marija Mišić i David Lovrić (pjesnici) te Merima Delić i Sanja Pažin (proza)  

– u književnom susretu sudjelovat će i učenici Srednje škole iz Orahovice, kao čitači i interpretatori  ulomaka i pjesama

– do 15.studenog bit će održane četiri Dječje kreativne radionice,  a Gradska knjižnica će obavijestiti  o    vremenu održavanja  

– do 15. studenog-  „Blind book date“ ili „Spoj na slijepo s knjigom“ – zanimljiv sadržaj koji  vam nudi  odabir   knjige  skrivenih  korica s  napisanim  kratkim  uputama  o tome kakva je knjiga. Odaberete, zadužite i  nosite kući za čitanje.

– do 15.studenog- Natječaj za osnovnoškolce – „Da mi je biti…lik iz knjige“ – omiljeni lik iz knjige i zašto? (G.J.V.)