Konstituirano Gradsko vijeće

U Velikoj gradskoj vijećnici , 24.listopada 2017.godine, održana je konstituirajuća sjednica Gradskog Vijeća Grada Orahovice. Prema uobičajenom protokolu sjednicu je otvorila predstojnica Ureda Državne uprave Virovitičko-podravske županije, Katarina Boljevčan. Pozdravila je nazočnih 14 vijećnika, gradonačelnicu Ana-Mariju Petin i njezine suradnike, zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Darka Žužaka te Povjerenika Vlade za grad Orahovicu, Krešimira Kostelca.

Nakon ponovljenih lokalnih izbora za Gradsko vijeće, koji su održani 1.listopada ove godine, u sastav Gradskog vijeća grada Orahovice, ušlo je 15 vijećnika. Njih 8 s koalicijske liste HSS-SDP-DSŽ nositeljice Ana-Marije Petin, 5 s koalicijske liste HDZ-HSLS nositelja Saše Ristera, a po jedan s  nezavisne liste Ivančice Grgić te Stranke umirovljenika nositelja Jure Fofonjke.

Predsjednica izabrane Mandatne komisije Lana Jurkin, podnijela je izvješće o provedenim izborima te upoznala vijećnike o imenima zamjenika članova, uslijed mirovanja mandata. Zbog nespojivosti dužnosti Ana-Marije Petin koja obnaša funkciju gradonačelnice, te Marije Šafer na dužnosti pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice, mandati miruju, a s koalicijske liste određeni su zamjenici Igor Hozić i Dalibor Kovač.

Sjednicu je nastavio voditi prvi izabrani član gradskog vijeća s kandidatske liste s najviše glasova, Radoje Medenica, koji je zajedno s ostalim vijećnicima položio prisegu. Potom su na prijedlog koalicije stranaka HSS-SDP-DSŽ, vijećnici s 9 glasova za, 4 protiv i 1 suzdržanim glasom, za predsjednika novog saziva Gradskog vijeća Orahovice izabrali Radoju Medenicu. Novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Radoje Medenica, zahvalio je svim građanima i vijećnicima na ukazanom povjerenju, naglasivši da će pod njegovim predsjedanjem, sjednice Gradskog vijeća biti festival demokracije. Ujedno je najavio da će prva radna sjednica Gradskog vijeća biti sazvana već za dva tjedna, jer je pred vijećnicima puno posla i zadataka.

Novoizabrano Gradsko vijeće uz članove Mandatnog povjerenstva izabralo je i članove Odbora za izbor i imenovanje, a radi se o stalnim radnim tijelima Vijeća koja su propisana Statutom Grada Orahovice. (G.J.V.)

{gallery}slike/Vijece20171{/gallery}