Donacija Zagrebačke banke Orahovačkoj osnovnoj školi

Zamjenik gradonačelnice Ana-Marije Petin, Dalibor Fofonjka i pročelnica JUO Grada Orahovice Marija Šafer, održali su danas radni sastanak s predstavnicama Zagrebačke banke, Kristinom Dvojak direktoricom Centra za individualne klijente i Marijom Gverić, voditeljicom poslovnog odnosa u Zagrebačkoj banci, kako bi dogovorili suradnju banke, Grada Orahovice, gradskih poduzeća i škola na području grada.

Potom su čelnici Grada i predstavnice Zagrebačke banke, ravnateljici osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Maji Škraba, predali šest računala. U toj prigodi Marija Gverić, voditeljica poslovnog odnosa Zagrebačke banke, kazala je da su procijenili, kako područje grada Orahovice, zaslužuje kvalitetnije opsluživanje bankarskim uslugama. – „Danas smo pokazali konkretan prvi korak pristupa gradu, poduzećima i školama na području grada, a donacijom pokazujemo našu društvenu odgovornost, potencirano, na području grada Orahovice. Očekujemo da suradnja neće završiti današnjim danom, da će aktivna suradnja početi tijekom mjeseca prosinca, te da će 2018. biti naša godina“, izjavila je Gverić.

Kristina Dvojak direktorica Centra za individualne klijente u Zagrebačkoj banci, kazala je da su računala u izvrsnom stanju i ukoliko škola iskaže još potreba za računalima, banka će ih donirati. –„Do sada smo donirali računalnu opremu školama u Pitomači, Gradini, Suhopolju, dječjim vrtićima, smatramo da smo učinili mnogo i drago nam je da možemo pomoći. Donacija sadrži 6 računala, za koje vjerujem da će biti u kvalitetnoj funkciji rada samih učitelja te da će poboljšati proces rada same škole. Također, radimo prezentacije financijske pismenosti zajedno s Ministarstvom odgoja i obrazovanja i bit će nam drago doći u vaše razrede jer se veselimo suradnji s djecom i mladima i što našim radom možemo doprinijeti njihovom učenju i razvoju“, kazala je direktorica Dvojak.

„Ova donirana računala namijenit ćemo nastavnicima osnovne škole“, kazala je ravnateljica Maja Škraba i dodala kako je plan za naredno vrijeme, da svaki učitelj, a u školi ih je 36, ima svoje računalo što bi doprinijelo osuvremenjivanju nastave. –„ Nekolicina učitelja već ima računala u svojim učionicama, a nadam se da ćemo kroz nekoliko godina opremiti sve. Želimo računalo postaviti i u čitaonicu, kojom bi se učenici koristili u slobodnom vremenu“-. Ravnateljica Škraba je uz zahvalu Zagrebačkoj banci i gradu Orahovici, što su prepoznali potrebe škole i donacijom omogućili kvalitetnije praćenje nastavnog plana i programa u skladu s razvojem novih tehnologija, izrazila nadu da će suradnja biti nastavljena, te dodala -“ da će računala usmjeriti u poboljšanje kvalitete nastave, u smislu organizacije interaktivne nastave i informatizacije samog procesa učenja“.-

U ime grada Orahovice, na donaciji je zahvalio zamjenik gradonačelnice Petin, Dalibor Fofonjka: – „Drago mi je što realiziramo obećanja koja smo dali u predizbornoj kampanji i ovih šest računala su prvi korak u osuvremenjivanju nastave u našoj osnovnoj školi, a tako ćemo nastaviti i sa srednjom školom. U Gradu imamo još dosta planova“-, rekao je zamjenik gradonačelnice, Fofonjka i podsjetio da je aktualna gradska vlast osigurala komplete udžbenika za sve razrede osnovne škole i higijenske potrepštine za obje škole. – „S ulaganjem u obrazovanje nastavljamo i dalje, jer se nećemo oslanjati samo na Županiju, a za buduće aktivnosti i prioritete razgovarat ćemo s ravnateljima škola, kako bismo učinili upravo one korake koji su potrebni da bi naša djeca imala kvalitetnije uvjete za učenje, a time bila osposobljena za daljnji život“- zaključio je zamjenik gradonačelnice, Dalibor Fofonjka.