Čelnici Grada posjetili Keramiku Modus

2017 10 16 KIO003

Nastavljajući praksu obilaska orahovačkih poduzeća, čelni ljudi grada, gradonačelnica Ana Marija Petin i njezin zamjenik Dalibor Fofonjka, jučer su posjetili, Keramiku modus, nekada najvećeg privrednog subjekta Grada Orahovice, a danas tvrtku koja pokušava ponovo izrasti u respektabilnog proizvođača keramičkih pločica u Hrvatskoj, ali u ovom dijelu Europe.

Nakon razgovara  s predsjednikom uprave tvrtke Darkom Šketom te obilaska  pogona, gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin ponudila je suradnju čelnicima poduzeća,  rekavši kako Gradu  Orahovici nije interes zatvaranja poduzeća i radnih mjesta, već suprotno, pomoć i daljnji razvoj tvrtke, te upošljavanje novih mladih ljudi. Dodala je gradonačelnica kako je Keramika Modus vrlo važna za razvoj Orahovice, istaknuvši kako vjeruje u svjetlu budućnost tvrtke.

Predsjednik uprave Keramike Modus Darko Šket, zahvalio se gradonačelnici Petin na dolasku i ponuđenoj pomoći, rekavši kako glasine oko gašenja proizvodnje nisu istinite, već suprotno. Keramika  Modus danas redovno isplaćuje svoje obveze prema dobavljačima ali i zaposlenicima.

Šket je naglasio kako će u budućnosti biti vrlo bitno razgovarati sa školama oko izobrazbe novog mladog kadra, jer i Keramika Modus ima problema s kvalitetnom i školovanom radnom snagom. Na koncu je Šket  zaključio kako će Keramika Modus prevladavati sve nedaće s kojima se susretala u proteklih nekoliko godina, te nastaviti s proizvodnjom, zapošljavanjima i ulaganjima u modernizaciju tvrtke. (www.orahovica.hr)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-10-16-KIO{/gallery}