Čelnici grada boravili u Villanyu

2017 10 07 Villany005

Po završetku berbe grožđa vinogradarima i vinarima, ne preostaje ništa drugo nego slaviti zbog uspješno obavljenog posla. U dolini ispod Viljanskog brda u najposjećenijoj vinogradarskoj regiji Mađarske, Šikloš-Vilanj, proteklog vikenda završetak berbe tradicionalno se obilježava Festivalom crnog vina, u vinskom selu Villany.

Po pozivu Gradske samouprave grada Villanya, 7. listopada u povorci berbe u Villanyu,  sudjelovali su čelnici Grada Orahovice, gradonačelnica Ana-Marija Petin, zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka i pročelnica JUO Marija Šafer. Također su sudjelovali na svečanom prijemu kod gradonačelnika Villanya Gyule Takatsa.

Festival crnog vina, najveća je gastronomska manifestacija u regiji, a mali gradić Villany sa 2500 stanovnika, u te dane primi više od 15.000 posjetitelja. Naselje je nastalo od vinskih podruma koji se nižu jedan do drugog, a nekolicina podruma starija je i više od dvije stotine godina.

Sudjelovanjem  u toj velikoj vinskoj manifestaciji, čelnici grada imali su prigodu  susresti  se s konzulom savjetnikom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu, Nevenom Marčićem, s kojim su razgovarali o budućoj suradnji. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/2017-10-07-Villany{/gallery}