Počeli razgovori oko izgradnje atletske staze u Orahovici

OlimpijskiDan2017 1Dio146

U sklopu obilježavanja 1. Olimpijskog dana,  u Orahovici  je  danas održan i sastanak čelnika grada Orahovice i Hrvatskog atletskog saveza, na kojem se razgovaralo o mogućnosti izgradnje atletske staze u Orahovici.  Sastanku su uz gradonačelnicu Anu-Mariju Petin i zamjenika Dalibora Fofonjku, nazočili izbornik Atletske reprezentacije hrvatske Mladen Katalinić, Stjepan Božić boksač,  Nikola Borić predsjednik Plivačkog kluba Orahovica, te predstavnici sponzora Olimpijskog dana. Na sastanku se pokazalo da je volja za izgradnjom atletske staze obostrana, kako Grada tako i Atletskog saveza. „Grad treba odrediti lokaciju, pribaviti potrebnu dokumentaciju i osigurati sredstva“, kazala je gradonačelnica Ana-Marija Petin i dodala da će se sredstva potrebna za  izgradnju atletske staze osigurati iz Europskih fondova.

Razgovaralo se i o kvalitetnoj podlozi staze na kojoj bi se u budućnosti mogla održavati  državna i međunarodna natjecanja.  „Današnji dan je pokazao interes mladih za trčanjem, samo ih trebamo animirati. Sigurna sam da je atletska staza potrebna našoj djeci i mladima, našem gradu i to će biti pametno uložen novac“, zaključila je gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Po riječima predstavnika Hrvatskog atletskog saveza Mladena Katalinića, projekt izgradnje  atletske staze vrijedan je 2 milijuna kuna. Izgradnja je moguća i u etapama, a kada Grad pribavi dokumentaciju i osigura sredstva, posao izgradnje bit će završen za najduže tri tjedna.  „Današnja utrka je pokazala da Orahovica ima ljudske i stručne potencijale, a čelnici grada puno osjećaja za sport i u budućnosti, za razvoj sportskog turizma. Sastanak mi daje pravo da budem optimist i vjerujem da bi Orahovica vrlo brzo mogla imati atletsku stazu“- rekao je izbornik Katalinić.

Potporu u izgradnji atletske staze koja bi bila jedina staza na potezu od Osijeka do Zagreba, dao je i boksač Stjepan Božić, koji je bodrio i sudionike utrke.  (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/SastanakAtletskaStaza2017-09-08{/gallery}