Održan Zbor građana u Dolcima

NO str6 23 2017 09 21 MO Dolci007

Stanovnici  prigradskog naselja Dolci, održali su jučer (20.rujna), Zbor građana kojeg je sazvala predsjednica Mjesnog odbora Danijela Kordoš, na inicijativu gradonačelnice  Ane-Marije Petin.  Predsjednica Kordoš  podnijela je izvješće o radu  u proteklih osam mjeseci,  u kojem je naznačila održanih deset radnih akcija u kojima su uglavnom isti  mještani radili na pripremi terena i postavljanju dva autobusna stajališta.

Mjesni odbor, DVD Dolci i NK „Došk“, zajedno su radili na pripremi legalizacije Vatrogasnog doma, nabavi materijala za uređenje fasade na domu, a u suradnji s Gradom asfaltirana je staza  kod kuće oproštaja i  kupljen je  trimer. Također je odlučeno da se dom iznajmljuje uz naknadu korisnicima, a ostvarena sredstva koriste se za uređenje istog. U proteklom razdoblju Mjesni odbor je raspolagao s 15 tisuća kuna, od ukupno 20 tisuća kuna koliko mu pripada iz gradskog proračuna, a najviše, pet tisuća kuna potrošeno je za usluge košnje poduzeću  Papuk, kazala je predsjednica Mjesnog odbora Danijela Kordoš, informirajući mještane, gradonačelnicu Petin i njezine suradnike, zamjenika Dalibora Fofonjku i pročelnicu JUO Grada, Mariju Šafer.  

Mjesni odbor  u narednom razdoblju, po riječima predsjednice Kordoš, ima prioritetni zadatak, izgraditi dječje igralište, a kao problem istaknuto je i rješavanje problema oronule zgrade škole i starog doma, koje su opasnost za djecu, te popravak srušenih mostova  i potreba održavanja poljskih putova.  Starije stanovništvo iskoristilo je nazočnost gradonačelnice Ane-Marije Petin i ukazalo  na problem prometne nepovezanosti  do grada, problem lokacije postavljanja dječjeg igrališta, uređenje okoliša kod doma i crkve. Financijskim izvješćem gradonačelnica Ana-Marija Petin nije bila zadovoljna, jer smatra da se novac mogao racionalnije koristiti. Mještane je upoznala s planom smanjenja troškova za usluge košnje, koju će odrađivati zaposleni u javnim radovima u svim prigradskim naseljima, a time će Mjesni odbori  taj, ne mali iznos, moći usmjeriti na druge aktivnosti i uređenje mjesta.  Pametno autobusno stajalište dobit će i prigradsko naselje Dolci, kazala je gradonačelnica Petin i najavila početak izrade fasade na Vatrogasnom domu i izgradnju novog  dječjeg  igrališta. Zamjenik gradonačelnice Dalibor Fofonjka, izrazio je nezadovoljstvo postupkom nabave kosilice nogometnom klubu i naglasio da aktualna vlast inzistira na transparentnom radu, te da je to jedini način funkcioniranja. Za rješenje pitanja starog doma i škole, gradonačelnica Petin je za sebe i svoje suradnike, mještane  zamolila još  tri mjeseca strpljenja, jer mogućnost vidi u nekom od modela prekogranične suradnje i u sredstvima iz fondova EU. Njezino je mišljenje da bi te zgrade valjalo obnoviti zbog povijesne važnosti, a ukoliko taj plan ne bude moguće realizirati, bit će srušene u dogovoru  s Republikom Hrvatskom, koja je katastarski vlasnik obje zgrade. Također se radi na  rješavanju  pitanja organiziranog prijevoza mještana do grada Orahovice, a uskoro će početi nasipanje poljskih putova što i je obveza Grada, kazala je gradonačelnica. Pozvala  je članove Mjesnog odbora na  kvalitetnu suradnju budući je ona u interesu  svih mještana i pravovremenog  rješavanja problema u Dolcima. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/ZborGradjanaDolci09-2017{/gallery}