Od proizvodnje kamena do razvoja turizma

Radlovac2017 09 13 003

Četvrti posjet gospodarstvenicima u Orahovici, čelnici Grada, gradonačelnica Ana-Marija Petin i zamjenik Dalibor Fofonjka, realizirali su u poduzeću Radlovac, gdje su ih primili vlasnici, Nenad Sabljak i  Danko Rendulić.

Direktor Sabljak, izrazio je zadovoljstvo iskazanom dobrom voljom za suradnjom i razmjenom informacija, te željom da u gradu s aktualnom vlasti žive i rade u partnerskom odnosu.

– „Mi smo 110 godina kamenolom i ne možemo raditi nigdje drugdje“, – rekao je Sabljak i dodao:

– „važan nam je dobar odnos s lokalnom zajednicom, a mislim da ćemo s ovom vlasti imati sasvim korektan odnos“. – Tvrtka raspolaže s približno 60 hektara površine na kojoj su napušteni kamenolomi i Uprava ih želi pretvoriti u turističko-rekreacijske sadržaje, pri čemu vjeruju da se mogu osloniti na aktualnu vlast.

– „Gradska vlast je i poduzeću Radlovac pružila ruku suradnje i svu potrebnu pomoć kako bi ostvarila što bolje rezultate a time povećavala zapošljavanje, što je interes kako vlasnika poduzeća tako i Grada“, – izjavila je gradonačelnica Ana-Marija Petin. Obzirom na planove u smislu uključivanja u koncept razvoja turizma, gradonačelnica je kazala kako je

– „potrebna kvalitetna suradnja s jedinicom lokalne samouprave“, – te izrazila zadovoljstvo zbog toplog prijema i obostrane želje za suradnjom.

– „Zajedno s poduzećem Radlovac radit ćemo u projektu razvoja turizma kao i na drugim projektima, uz svesrdnu podršku i pomoć Grada Orahovice“ – zaključila je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/Radlovac2017-09-13{/gallery}