Gradonačelnica u područnoj školi u Novoj Jošavi

Skola N Josava2017 09 05 020

Drugog dana nove školske godine 2017./2018., gradonačelnica Ana-Marija Petin, posjetila je učenike u Područnoj školi Nova Jošava. Uz  pet  učenika u drugom razredu, osam u trećem i u četvrtom razredu tri učenika, u klupama su i tri prvašića kojima je školovanje upravo započelo.

Oni su danas od gradonačelnice Petin, uz udžbenike koje su jučer preuzeli u školi i lijepih želja za svladavanje školskog gradiva, dobili platnene torbe za tenisice, donaciju Zagrebačke banke. – Svima vama  u školi želim odličan uspjeh i moram reći da ste sretni što živite u tako lijepom mjestu u kojem je i vaša škola- rekla je gradonačelnica i dodala da će do polaska u više razrede, gradska vlast kojoj je na čelu, osigurati sve uvjete da sretno i sigurno putuju do škole u  Orahovici.

Rad u maloj školi i u malom mjestu, specifičan je, a kako se odvija nastava i kako teku dani školarcima, gradonačelnici su uz učenike ispričale i učiteljice koje vode kombinirane razrede, Maja Mamula i Kristina Nerovčić. Na kraju posjete Područnoj školi u Novoj Jošavi, gradonačelnica nije mogla drugo, nego zaključiti, da  je postojanje škole u mjestu, pa bila ona i s malim brojem učenika, vrijednost koju treba ne samo očuvati već i razvijati. „Radost djece i njihova želja za upijanjem znanja, za igrom i stjecanjem novih vještina, svima nama mora biti putokaz u daljnjem radu, a posebno u aktivnostima i projektima koji su namijenjeni podizanju standarda u obrazovanju“, kazala je gradonačelnica Ana-Marija Petin. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/PrviDanSkole-NovaJosava2017{/gallery}