Gradonačelnica Ana-Marija Petin  na svečanoj sjednici Dana općine Zdenci

2017 09 27 DanOpcineZdenci030

 

Dan Općine Zdenci, blagdan sv Mihaela, 29. rujna, i ove godine se obilježava nizom različitih sadržaja, među kojima je održana Ernestinovačka kolonija kipara, postavljena izložba Udruge “Rukotvorine” , održani su različiti sportski susreti.

Danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Zdenci , kojoj je uz zamjenike župana, Marija Klementa, Darka Žužaka i Igora Pavkovića, nazočila saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice, Ana-Marija Petin.

Nakon obraćanja načelnika općine Zdenci Tomislava Durmića, koji je govorio o napretku općine, završenim projektima i projektima koji tek predstoje, a koji za cilj imaju osiguranje kvalitetnijeg života svim stanovnicima općine. Zdenčanima je Dan općine čestitao dožupan Mario Klement, a posebne pohvale izrekao je  čelništvu općine za  uspješan rad.

Na pozivu za sudjelovanjem na svečanoj sjednici zahvalila je orahovačka gradonačelnica i saborska zastupnica Ana Marija Petin, koja je pohvalila rad  načelnika Durmića.

„Sve pohvale vama, što ste uz tako skromna sredstva proračuna, kojega imaju i druge ovako male općine, uspjeli znanjem i upornošću ostvariti niz dobrih projekata i a imate ih i za naredno razdoblje. Drago mi je što niste propustili niti jednu skupinu svojih građana, od najmlađih do najstarijih i na taj način se trudite u općini Zdenci ostvariti uvjete za život bar približne u odnosu na druge razvijenije općine. Danas u Slavoniji nije lako živjeti, lijepo je ali nije lako i svi se moramo udružiti bez obzira na političke različitosti, moramo stati i braniti našu Slavoniju, potruditi se da razvijemo gospodarstvo i sve druge segmente, koji su bitni da život u ovako malim sredinama bude prihvatljiv, ne samo našoj djeci koja danas na žalost odlaze s ovih područja, nego da bismo privukli i druge stanovnike kako bi svoju budućnost pronašli ovdje. S te strane uvijek ćete imati moju podršku i kao vaše susjede gradonačelnice Orahovice, ali i kao saborske zastupnice, jer nikada neću dozvoliti ni u Saboru ni u drugim prilikama, da ovako male općine budu na marginama razvoja, nego ću se zajedno s vama boriti da prosperitet i budućnost naših malih sredina, bude uvijek na prvom mjestu kako saborskim zastupnicima tako i svim našim dužnosnicima“, kazala je saborska zastupnica Ana-Marija Petin i poželjela puno sreće u budućem radu, a svim žiteljima općine Zdenci još jednom čestitala Dan općine. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/DanOpcineZdenci2017{/gallery}