Čelnici Grada posjetili Pan Parket

2017 09 25 PanParket019

Pogon Pan parketa u Orahovici posjetili su  jučer gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin  i zamjenik Dalibor Fofonjka, nastavljajući time projekt ostvarivanja suradnje s poduzetnicima na području grada. Vlasnik tvornice Pan parket, Danijel Smiljanić, proveo je čelnike grada  kroz proizvodni pogon, upoznao ih s planovima, vizijama i problemima tvrtke. Vlasnik tvrtke Simljanić ukazao je na činjenicu da  grad Orahovica  ima najjačeg proizvođača drvenih gotovih podova u Hrvatskoj, s paletom većom od 400 proizvoda i sa 140 zaposlenih radnika.  Također je rekao kako bi mogli imati još veću proizvodnju kada bi imali više sirovine.

– „Uz prvi problem nedostatnih količina sirovine, veliki je problem iznaći mlade obrazovane kadrove“-rekao je Smiljanić.

Upravo je plan o prijeko potrebnoj suradnji gospodarstva i škola uz svu pomoć Grada, bio prijedlog s kojim su gradonačelnica Petin i njezin zamjenik Fofonjka,  počeli razgovor s vlasnikom Pan parketa, koji je rekao da je drvno prerađivačka industrija sigurna budućnost, jer na području grada u ovom trenutku zapošljava više od 600 radnika, te da orahovačka srednja škola svakako treba promjenom programa osigurati školovanje učenika upravo za tu industriju.

 – „Problem obrazovanja standardni je problem koji su u svim susretima gospodarstvenici isticali i u skoroj budućnosti riješit ćemo ga u suradnji sa školom“, – rekla je gradonačelnica Ana Marija Petin. „Na žalost, na osiguranje dovoljnih količina sirovine za preradu, lokalna zajednica nema utjecaj, ali, ima na drugo,  a to je formiranje tima koji će biti zadužen izričito za pružanje usluga i pomoći gospodarstvenicima“ – zaključila je gradonačelnica Petin.

 Vlasnik Pan parketa Danijel Smiljanić, gradonačelnica Ana-Marija Petin i zamjenik Dalibor Fofonjka, , složili su se u ocjeni da je posjet bio obostrano izuzetno koristan, jer Grad mora biti partner gospodarstvenicima koji pune gradski proračun i  da će zajedno, brže i uspješnije riješiti probleme s kojima se nose gospodarstvenici. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/PanParket2017-09-25{/gallery}