1. Olimpijski dan u Orahovici

Kros

Sutra,  8. rujna  2017. U Orahovici se, u organizaciji Grada Orahovica održava  1. orahovački Olimpijski dan u sklopu kojeg će biti održan i Atletski kros na koji se već do sada prijavilo oko  1000 malih i mladih sportaša učenika Orahovačkih i susjednih  škola.

Suorganizatori su: Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić, Srednja Škola Stjepan Ivšić, Dječji vrtić Palčić Orahovica i Plivački klub Orahovica.

1.Olimpijski dan zamišljen je kao najmasovnija sportska priredba  u Gradu, koji bi u narednim godinama okupljao sve veći broj sudionika. Cilj nam je ostvariti broj od tisuću sudionika  i svake godine ga povećavati. Tada bi to bila jedna od tri najmasovnije atletske utrke u državi uz Zagrebački maraton i Kros Sportskih Novosti.

Usporedno s ovim događajem, bit će održan sastanak čelnika Hrvatskog atletskog saveza i Grada Orahovice, na temu izgradnje atletske staze u Orahovici.

Pozivu na sudjelovanje u Olimpijskom danu odazvalo se nekoliko istaknutih hrvatskih atletičara.

Cilj obilježavanja Olimpijskog dana je, uz promociju sporta i zdravog načina života, te animiranja djece za bavljenje atletikom, promocija škola i našega Grada.

Atletski kros za učenike, nastavnike, profesore i građane, počet će sutra u 10.00 sati a završetak svih utrka i proglašenja pobjednika planiran je u 19.00 sati.

Mjesto okupljanja svih sudionika i starta utrka je, središnji Trg u Orahovici, a medalje za troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji, osigurao je organizator i brojne su i nagrade sponzora i donatora. Pedeset najboljih atletičara s ispunjenim normama sudjelovat će  na Prvenstvu Hrvatske 04.studenog 2017.  u Kutini.

Održavanje 1.orahovačkog Olimpijskog dana, uz Keramiku Modus, Giant i PP Orahovica, sponzorstvom su pomogli brojni poduzetnici.

Pozivamo građane  da podrže ovu manifestaciju i dođu pogledati mlade natjecatelje.

Kros će se trčati od Trga  do središnjeg parka i nazad, i ovom prigodom molimo građane da imaju u vidu  staze označene trakom. (G.J.)

{gallery}SlikeGodina2017/OlimpijskiDan2017/OD2017-Najava{/gallery}