Uređene bankine između kolnika i kanala u ulici Riječani

Rijecani Bankine2017 08 28 018

Kako je i dogovoreno na sastanku gradonačelnice Ane Marije Petin i predsjednika Mjesnih odbora 16. kolovoza 2017. godine, gdje su iznijeli svoje probleme i  planove te su dogovoreni prioriteti, predsjednik MO Rajčula objasnio kako u ulici Riječani postoji veliki problem s oborinskim vodama koje se slijevaju građanima u dvorišta te im prave poplave.

Naime višegodišnjim prolaskom automobila, kamiona te ralica koje čiste cestu tijekom zimske sezone izdigle su se bankine između kolnika i oborinskih kanala, tj. nakupilo se zemljanog i pješčanog materijala kroz koji je kasnije probila trava čak negdje do visine 20-ak cm te tako voda koja je uslijed oborina tekla po cesti nije mogla odlaziti u kanale već se slijevala prilazima u dvorišta građana.

Pregledom stanja u ulici Riječani vidjelo se da je potrebno strojno skidanje materijala do razine potrebne kako bi se voda slijevala u kanale i to skoro cijelom duljinom ulice te su 28. kolovoza 2017. radnici tvrtke Ružica grad d.o.o. započeli radove na uređenju bankina. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/Rijecani-Bankine08-2017{/gallery}