Proglašena elementarna nepogoda za cijelu županiju – obavijest za prijavu štete

Susa2017

Nakon što je u srpnju zbog nedostatka oborina i visokih temperatura proglašena elementarna nepogoda za dio Virovitičko-podravske županije, danas 16. kolovoza proglašena je za područje cijele županije.

Suša je nanijela velike materijalne materijalne štete na svim poljoprivrednim kulturama (ratarskim, povrtlarskim, industrijskim), kao i trajnim nasadima koji se trenutno nalaze u najosjetljivijoj fazi vegetacijskog ciklusa.

Općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezuju se da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće – Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te isto dostave Županijskom povjerenstvu koje će zbrojne podatke dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu štete.

Za prijavu štete od elementarne nepogode građani Orahovice i prigradskih naselja mogu se javiti u ured komunalnog redara na adresi Franje Gavrančića 6, 1. kat, soba br. 12 te sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu, List A Zahtjev za potporu u 2017.godini, List B Prijava površina za 2017. godinu i ispunjen obrazac EN-P (poveznica ispod teksta)

Rok za prijavu štete je do 8. rujna 2017.

Obrazac-EN-P.doc