Orahovačko Jezero jedna je od najposjećenijih turističkih destinacija na kopnu

Interview KristinaGalekovic002

Današnje poslijepodne proveli smo u društvu Kristine Galeković, direktorice gradskog poduzeća Ružica grad d.o.o. koja se osim građevinom bavi i turizmom, ugostiteljstvom i vodi turistički kompleks Jezero.

Razgovarali smo o ljetu u gradu, posjećenosti našeg kupališta, festivalu Ferragosto Jam 10 i o daljnjim aktivnostima u planu za narednu sezonu, a tako i o aktualnim građevinskim radovima koji su u tijeku ili se planiraju.

Došli ste na čelo tvrtke negdje na početku sezone, kako ste se do sada snašli?

Interview   KristinaGalekovic001– „Završila sam Ekonomski fakultet u Osijeku, moj smjer je računovodstvo te imam iskustva u radu u ugostiteljstvu tako da je to vrlo dobar preduvjet moga imenovanja. Imenovana sam direktoricom Ružica grad d.o.o. 17. srpnja ove godine, dakle još uvijek dijelom prolazim kroz razdoblje prilagodbe i upoznavanja sa svim postojećim segmentima poslovanja poduzeća jer širok je obuhvat djelovanja Ružice grada, ali vjerujem da neće biti problema. S građevinskim dijelom poslovanja poduzeća se još upoznajem, a kako sam osoba koja voli svašta znati i naučiti učiti. Isto tako okružena sam ljudima koji u voljni pomoći i činimo dobar tim. Sve je bit naše volje i želje za uspjehom.“

Što od sadržaja posjetitelji jezera mogu vidjeti, isprobati… ima li još nekih aktivnosti osim kupanja i sunčanja?

– „Sada je sezona već lagano pri kraju no to ne mora biti razlog za prestankom dolaska posjetitelja na naše jezero. Jezero ne služi vama i nama samo za kupanje, ono ima i velik psihički i relaksirajući učinak, isto tako i zdravstveno povoljno djeluje na nas. Također naglašavam vizualni učinak prirode i okruženja na kompleksu jezeru. Planinarenje, trčanje, biciklizam, plivanje, gastronomska ponuda, razna organizirana glazbena događanja, kampiranje, roštiljanje i još puno toga aktualna je naša ponuda. U suradnji s gradonačelnicom Anom Marijom Petin koja je i predsjednica Turističke zajednice grada Orahovice ništa nije nemoguće realizirati.“

Vidjeli smo dosta različitih registracijskih oznaka na automobilima, možete li nam reći od kuda sve dolaze posjetitelji jezera?

– „Bilo je dolazaka sa svih strana lijepe naše, pogotovo Osijeka, Požege, Kutjeva, Našica, Slatine, Slavonskog Broda, Virovitice, Zagreba itd.“

Interview   KristinaGalekovic003  Interview   KristinaGalekovic003

U smislu rezultata, koji je mjesec bio najposjećeniji i kako ste zadovoljni s manifestacijama koje su se organizirale na jezeru?

– „Što se tiče dolazaka posjetitelja na kompleks jezero i naših rezultata poslovanja najposjećeniji mjeseci bili su srpanj i kolovoz no definitivno iskače mjesec kolovoz. Moram naglasiti da je to djelom iz dobro nam poznatog razloga održavanja glazbenom festivala Ferragosto Jam 10 u organizaciji orahovačke udruge K.L.U.B. Dostava zvuka. U suradnji s njima bez problema smo sve pripremili i realizirali što se našeg dijela tiče, tako da smo na kraju mogli samo odraditi isplanirano i uživati u odličnoj glazbenoj ponudi.

U organizaciji Turističke zajednice i Grada Orahovice ove su se godine na jezero održali i 3. Sajam vina i kulena i Otvorenje turističke sezone. Obje manifestacije bile su jako dobro posjećene, a ove godine i puno bolje podržane od strane udruga koje su itekako pomogle u suorganizaciji.

Također u organizaciji Udruge P.A.U.K. Orahovica vikendima su održavane „Akustične večeri pod zvijezdama koje su bile odlično posjećene.“

{gallery}SlikeGodina2017/KristinaGalekovic2017-08/KG2017-Manifestacije{/gallery}

Što od gastro ponude možete izdvojiti i što bi predložili posjetiteljima da kušaju na jezeru?

– „Naša gastro ponuda kreirana je u skladu sa potražnjom posjetitelja i našom nakanom da obogatimo gastronomiju našega kraja. Na tome želim i u budućnosti dosta poraditi jer smatram da to može i puno bolje u vidu njegovanja naših tradicionalnih proizvoda i ponude. U ponudi imamo pečena jela i jela s roštilja, a novost u ponudi je da petkom od 20,00 sati kuhamo riblji paprikaš (fiš) i subotom pečemo janjetinu što nam je u oba dana izuzetno dobro posjećeno i građani Orahovice, ali i drugi posjetitelji su pokazali veliko zanimanje za ove Slavonske delicije. Naravno uvijek ostaje i mogućnost da sami zauzmete prostor za roštilj na jezeru prema za to predviđenim mjestima i ispečete nešto po svom ukusu te uživate u našoj prekrasnoj prirodi i druženju.“

{gallery}SlikeGodina2017/KristinaGalekovic2017-08/KG2017-Gastronomija{/gallery}

Vidimo da se na jezeru uložilo u obnovu šetnice, možete li nam objasniti što se radilo?

– „Da, radovi na šetnici sufinancirali su se iz proračuna Ministarstva turizma RH, a ulaganje je podrazumijevalo rekonstrukciju tadašnje dotrajale glavne pješačke staze oko jezera polaganjem novih kamenih ploča i rubnih kanalica za odvodnju te obnovu rubnog dijela betonskog zida između staze i vodene površine. Prilikom izvođenja ovih radova saniran je obodni zid jezera popunjavanjem pukotina vodonepropusnim premazom u boji.

Orahovačko jezero mjesto je velikih mogućnosti i u skladu s time trudimo se zajedno s Gradom Orahovica da bude prikladno održavano, uredno i čisto o čemu naravno postoje i pisane potvrde, izvještaji Zavoda za javno zdravstvo o kakvoći i kvaliteti vode koja je dosada uvijek i redovno ocijenjena izvrsnim.

Osim na jezeru naša tvrtka izvodi građevinske radove i u Orahovici te smo tako nedavno završili rekonstrukciju kanala između ulica Vladimira Nazora i Stošićevog šetališta, a trenutno traju radovi na uređenju dijela pješačke staze u ulici Vladimira Nazora koji su sufinancirani iz fondova EU u iznosu od 100.00,00 kn i uređenje bankina u ulici Riječani kako voda sa ceste ne bi odlazila ljudima u dvorišta.

{gallery}SlikeGodina2017/KristinaGalekovic2017-08/KG2017-Radovi{/gallery}

Svakako nam je u planu da i u budućnosti nastavimo s aktivnostima za sve što našu Orahovicu čini bogatijom, ljepšom i kvalitetnijom sredinom za život i posjetu.“

– završila je intervju Kristina Galeković, a mi smo joj poželjeli puno uspjeha u daljnjem poslovanju i dobru turističku sezonu sljedeće godine.