Održan sastanak gradonačelnice i predsjednika Mjesnih odbora grada Orahovice

2017 08 16 MjesniOdbori001

U srijedu 16. kolovoza 2017. godine s u prostorijama Gradske uprave Grada Orahovice održan je sastanak gradonačelnice i zamjenika gradonačelnice s predsjednicima i predstavnicima Mjesnih odbora. Sastanku se odazvalo njih 9 od 11 Mjesnih odbora, koliko naš grad Orahovica broji, a okupili su se kako bi iznijeli svoje probleme i planove i kako bi raspravili o istima te odredili prioritete u radu Mjesnih odbora.

Gradonačelnica Ana marija Petin objasnila je razlog sastanka gdje bi se vidjeli prioriteti i planiranje što valja prvo učiniti kako bi se poboljšala ne samo infrastruktura nego i kvaliteta života na području našeg grada.

Neke od dužnosti Mjesnih odbora su održavanje mjesnih domova, održavanje mjesnih groblja, saniranje poljskih puteva i oborinskih kanala, održavanje travnatih površina itd., ali naravno samo onoliko koliko im dopušta njihov proračun.

Neki predsjednici su spomenuli uništene autobusne stanice pa je gradonačelnica Petin rekla kako se radi na projektu pametnih autobusnih stanica sa solarnim pločama i strujom i koje bi bile malo bolja zaštita od vremenskih neprilika djeci i svima koji čekaju autobuse, a projekt je prezentiran ministarstvu te se čeka pozitivna odluka. Također je spomenula projekt „Zaželi“ koji se priprema na državnoj razini gdje bi žene iznad 50 godina koje su prijavljene na zavod za zapošljavanje radile kao ispomoć starijim osobama o kojima se nema tko brinuti te bi svaki mjesni odbor trebao napraviti popis osoba kojima bi takva pomoć dobrodošla.

Zaključeno je kako do kraja godine ima još dosta posla, ali da će se svakako slušati potrebe građana, te se truditi da se što više napravi.

{gallery}SlikeGodina2017/MjesniOdbori2017-08-16{/gallery}