Na Merkuru otvorena 14. ljetna škola mladih

LjetnaSkola2017 08 19 004

U odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici, centar Merkur 19. kolovoza otvorena je 14. Ljetna škola mladih DCK Osječko-baranjske županije. Kao i dosadašnje Ljetne škole važno je napomenuti kako organizaciji škole prethodi nekoliko mjeseci rada i priprema koji uključuju pripremu programa, dodatnih sadržaja, edukaciju voditelja i logističku podršku. Već nekoliko godina za redom ljetna škola nadilazi granice županije te okuplja sudionike kako iz drugih hrvatskih gradova i županija, tako i one iz drugih zemalja, u prvom redu Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.  Ovogodišnja škola okupila je preko 100 sudionika u dobi od 12-25 godina  podijeljenih na temelju vlastitih interesa u programe za osposobljavanje za provedbu aktivnosti na različitim područjima djelovanja Hrvatskog Crvenog križa. U osmišljavanje svakog pojedinačnog programa uloženi su brojni sati volonterskog rada tima mladih voditelja, osoba sa specifičnim znanjima u skladu s programom koji su vodili.

Nazočne je prvi pozdravio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Osijek Denis Ćosić koji je rekao da je ovo 12. ljetna škola koja se održava u Orahovici te zaželio dobrodošlicu svim sudionicima te objasnio program rada ljetne škole.

Nakon ravnatelja obratio se Slovenski novinar, publicist i televizijski dokumentarist, akademik Vojo Lukić, stalni suradnik Crvenog križa, koji je rekao da su svi ovdje pobjednici i intelektualni heroji jer sudjeluju u razvoju zdravstvene kulture kao opće kulture i u zdravstvenom prosvjećivanju stanovništva te pohvalio ravnatelje Ćosića i Đukića u onome što su ovdje postigli.

Zamjenik gradonačelnica grada Orahovice Dalibor Fofonjka pozdravio je i sudionike i voditelje u ime Grada Orahovice:

– „Nadam se da ćete se ugodno provesti u našem gradu i da ćete naučiti puno korisnih stvari, da shvatite koliko je važno poštenje u društvu, a isto tako i moralnost. Želim vam lijep boravak ovdje i vidimo se na zatvaranju ljetne škole.“

Nakon svih obratio se ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Marko Đukić koji se zahvalio i akademiku Lukiću na potpori koji ujedno održava i dio predavanja ovdje te zamjeniku gradonačelnice na već dobro razvijenoj suradnji nove Gradske uprave i Crvenog križa, a mladima je rekao da će iz ove škole ponijeti prijateljstva koja bi mogla ostati i doživotna, a kući će se sigurno vratiti bogatiji znanjem te i sam svima zaželio toplu dobrodošlicu. (T.P.)

{gallery}SlikeGodina2017/LjetnaSkolaCK2017{/gallery}