Izviđači iz Slatine žele logorovati na jezeru

2017 08 22Izvidjaci001

Voditelji odreda izviđača Lisice iz Slatine posjetili su u utorak 22. kolovoza 2017. godine ured gradonačelnice kako bi razgovarali o mogućnosti logorovanja na Orahovačkom jezeru kao standardni dio obuke članova. Logorovanje je bitno jer omogućuje članovima da steknu iskustvo na terenu i svoje vještine isprobaju i usavrše u jedinstvenom, a sigurnom okruženju, u prirodi.

Odred izviđača Lisice iz Slatine radi od 2011. godine i u ovoj grupi imaju 18. djece od drugog do osmog razreda te 5 aktivnih odraslih voditelja i još nešto manje aktivnih.

– „Želja nam je da prije nego krenemo izvan županije prvo upoznati djecu s prirodnim ljepotama Virovitičko-podravske županije od kojih je jedno od najljepših mjesta Orahovačko jezero i šuma i priroda oko njega. Na jezeru bi logorovali 3 dana, tj. od petka do nedjelje. Želimo pokazati djeci koja znaju za jezero i bila su ovdje sa svojim roditeljima na kupanju jedan novi doživljaj jezera i vode.“ – rekao je Denis Cukor predsjednik odreda te pozvao gradonačelnicu da ih posjeti drugog dana logorovanja na jezeru.

Gradonačelnica Ana Marija Petin zahvalila se na pozivu, rekla kako će ih svakako obići:

– „Drago mi je što ste odabrali Orahovicu za svoje logorovanje. Pronađite si lijepo mjesto na jezeru gdje će djeci i vama voditeljima biti najlakše podići logor i gdje će vam biti najudobnije. Mi ćemo vam osigurati ogrjevna drva za logorsku vatru i svakako pokažite djeci sve prirodne i kulturne ljepote Orahovice.“ – rekla je gradonačelnica. (T.P.)

2017 08 22Izvidjaci001